ParcariȘtiri

VEDA: “Lipsa locurilor de parcare pentru camioane este o problemă de siguranță rutieră!”

Asociația Parcărilor de autostradă din Germania (VEDA) trage un semnal de alarmă și cere autorităților germane să găsească urgent soluții pentru crearea de noi locuri de parcare pentru camioane pe autostrăzi.

Conform unei statistici întocmite de VEDA până în 2016 se înregistra un mort pe an în urma accidentelor cauzate de camioane parcate pe banda de urgență a autostrăzilor. În 2017, doar în prima jumătate, VEDA spune că 7 oameni și-au pierdut viața din această cauză.

VEDA: “Lipsa locurilor de parcare pentru camioane este o problemă de siguranță rutieră!”

Transportul rutier de mărfuri a crescut masiv, iar Germania, ca țară de tranzit, nu a reușit să dezvolte infrastructura în același ritm. VEDA spună că este un deficit de cel puțin 31.000 de locuri de parcare la nivel național și cere găsirea de soluții în prima fază măcar pentru rutele de tranzit cum este autostrada A 2, de exemplu.

Guvernul a cerut deja o situație la nivelul fiecărei regiuni pentru a stabili care sunt prioritățile.

În prezent, există 51.000 de locuri de parcare de-a lungul autostrăzilor din Germania. În același timp, reprezentanții guvernului spun că se construiesc permanent locuri de parcare, pentru A 2 fiind prevăzute 500 de locuri care vor fi gata până la începutul anului viitor.

VEZI ȘI: 50 de ani de la introducerea pe piață a sistemului ABS

Poliția de autostradă confirmă și ea că situația este din ce în ce mai critica și că numărul accidentelor este din ce în ce mai mare. Lipsa locurilor de parcare face ca șoferii să oprească pe banda de urgență sau pe drumurile de acces și ieșire din parcări ceea ce duce frecvent la incidente.

Anul acesta, doar pe A 2 au murit 2 oameni în urma unui astfel de incident.

Din aceeași categorie...

Back to top button