VEDA și BGL vor redeschiderea facilităților de pe autostradă pentru șoferii de camion

VEDA și BGL vor redeschiderea facilităților de pe autostradă, pentru șoferii de camion
VEDA și BGL solicită autorităților federale ridicarea unor restricții pentru furnizorii de servicii din parcările de pe autostradă, pentru a sprijinii șoferii de camion.

Asociația Parcărilor de autostradă din Germania (VEDA) și Asociația germană de transport, logistică și managementul deșeurilor (BGL) spun că transporturile pentru aprovizionarea populației cu bunurile de strictă necesitate și echipamente medicale este la capacitate maximă.

VEDA și BGL vor redeschiderea facilităților de pe autostradă pentru șoferii de camion

Aflați în prima linie a luptei de combatere a pandemiei COVID-19 prin asigurarea unui serviciu de importanță majoră, șoferii de camion sunt la limita rezistenței, mulți fiind foarte aproape de a renunța la această meserie, din cauza lipsei condițiilor minime sanitare,

Aceștia nu beneficiază de niciun fel de condiții în locurile unde își desfășoară actvitatea. Nici măcar la companiile unde puteau să facă duș și aveau acces la toalete curate nu mai este posibil să facă asta. Acestea au interzis accesul, inclusiv la toalete, iar aceștia nu pot nici măcar să se spele pe mâini.

Din păcate, în urma restricțiilor impuse de pandemia COVID-19, posibilitățile șoferilor de a avea acces la anumite servicii esențiale au fost limitate masiv.

Astfel, VEDA și BGL au solicitat autorităților federale ridicarea unor restricții pentru furnizorii de servicii din parcările de pe autostradă pentru ca șoferii de camion, care lucrează sub o presiune uriașă în aceste zile, să li se permită să servească masa în spațiile de servicii amenajate, desigur respectând regulile de distanțare socială, în funcție de spațiul disponibil în fiecare unitate.

VEZI ȘI: Einride a arătat cum un singur teleoperator poate controla mai multe camioane autonome

Până acum, aceștia avea acces la mâncare și băuturi pe care le puteau lua la pachet, dar aceste produse nu pot fi consumate de fiecare dată în cabină. De aceea VEDA și BGL solicită ca aceștia să beneficieze de condiții normale în locurile unde își efectuează pauzele de odihnă.

Pentru a evita orice infectare a personalului care deservește aceste unități, toate alimentele și băuturile vor fi livrate în continuare “la pachet”, însă șoferilor trebuie să li se permită să le consume în unitatea respectivă.

Spre exemplu, regiunea Thüringen a interzis total funcționarea tuturor unităților de cazare și servire a mesei, ceea ce îngreunează foarte mult activitatea șoferilor.

VEDA și BGL vor redeschiderea facilităților de pe autostradă pentru șoferii de camion

Tocmai de aceea, asociațiile VEDA și BGL solicită stabilirea un set de reglementări unitare, care să se aplice în fiecare regiune, și care să ofere acestor oameni, care joacă un rol crucial în această perioadă, condiții decente pentru a-și desfășura activitatea.

VEDA spune că va garanta respectarea tuturor prevederile de siguranță în unitățile sale și că vom aranja spațiul în așa fel ca șoferii să respecte distanțarea socială și să nu se aglomereze aceste zone. De asemenea, vor fi luate măsuri ca toaletele și dușurile și toate zonele în care aceștia au nevoie să ajungă să fie dezinfectate și să funcționeze ireproșabil din toate punctele de vedere.

Atâta timp cât nu există un set de reguli aplicabile la nivel național și nu există înțelegere pentru greutățile cu care se confruntă șoferii în această perioadă, VEDA nu poate asigura oate condițiile necesare.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.