Bus

Vedere Bird’s Eye pentru autobuzele Mercedes și Setra

Autobuzele Mercedes-Benz și Setra pot fi echipate în curând cu un sistem de camere video care oferă o vedere panoramică Bird’s Eye la 360 sau 270 de grade.

Sistemul oferă cea mai bună vizibilitate în jurul vehiculului, deoarece pietonii și bicicliștii pot fi percepuți și atunci când nu sunt în câmpul direct de vizibilitate al șoferului sau nu pot fi văzuți în oglinzi.

Vedere Bird's Eye pentru autobuzele Mercedes și Setra

Perspectiva Bird’s Eye la 360 de grade (cu 4 camere video) este disponibilă pentru autobuzele solo Mercedes și Setra. Vederea la 270 de grade este disponibilă pe autobuzele articulate Mercedes-Benz Citaro. Aceasta este realizată cu ajutorul a 3 camere video, montate pe părțile laterale și din spate ale remorcii.

În funcție de model, camera frontală este montată sub sau deasupra parbrizului, în timp ce camerele laterale sunt montate deasupra oglinzilor. Camera din spate este montată în apropierea lunetei.

Sistemul se activează automat la plecarea de pe loc și până la viteze de 35 km/h. Perspectiva Bird’s Eye se poate activa și la viteze mai mari, odată cu acționarea semnalizatoarelor. Când autobuzul încetinește de la viteze mai mari, sistemul intră iar automat în funcțiune sub 32 km/h.

VEZI ȘI: Totul despre camionul electric Mercedes eActros

Imaginea este prezentată pe un ecran cu diagonală de 10 inchi. În funcție de situație, monitorul poate prezenta și o a doua imagine. De exemplu, dacă este acționat un semnalizator sau șoferul trece cutia de viteze în marșarier, pe ecran este afișată și o imagine de pe respectiva latură.

Sunt disponibile un total de 5 moduri de vedere, pe care șoferii le pot schimba și manual. Șoferul poate utiliza un buton pentru a opri sau porni manual sistemul, la orice viteză.

Există linii indicatoare pentru botul și spatele autobuzului, precum și linii de ghidare pentru mersul cu spatele. Imaginile prezintă un câmp de vizibilitate de până la 5-6 metri distanță de vehicul.

Noul sistem de camere cu vedere panoramică va fi disponibil la cerere din primul trimestru al anului 2022 pe numeroase modele: întreaga gamă Mercedes-Benz Citaro cu podea joasă, inclusiv eCitaro și Citaro Ü, pe autobuzul interurban Mercedes-Benz Intouro, pe autocarul Tourismo și pe autocarul double-decker Setra TopClass S 531 DT.

Din aceeași categorie...

Back to top button