InfoTechȘtiriTransport 4.0

Vehicle Optimiser: Informații vitale pentru achiziții viitoare de camioane

Scania este unul din puținii producătorii de vehicule comerciale care au investit masiv în dezvoltarea serviciilor de management al flotei și conectivitate a camioanelor, unul din instrumentele disponibile fiind Vehicle Optimiser.

Vehicle Optimiser este un instrument ce permite reprezentantului de vânzări Scania și clientului să lucreze corect cu specificațiile potrivite pentru fiecare tip de transport. Noua versiune îmbunătățită a soft-ului permite încărcarea datelor specifice ale vehiculelor existente din flotă pentru a crea o baza de discuții productivă în vederea următoarelor achiziții de camioane.

Soft-ul permite selectarea unui vehicul din flotă prin tastarea numărul de șasiu, iar câteva secunde acesta afișează pe ecran toate informațiile despre modul în care vehiculul a fost exploatat de-a lungul unui an. Soft-ul poate afișa și alte tipuri de informații, cum ar fi, consumul de combustibil, gradul de finețe și fermitate cu care a fost apăsata pedala de accelerație, raza de întoarcere precum și informații topografice despre locurile pe unde vehiculul a fost condus și tipurile de marfă pe care le-a transportat.

Vehicle Optimiser: Informații vitale pentru achiziții viitoare de camioane

Conectarea la sistemul Scania Fleet Management permite reprezentanților noștri de vânzări să vadă exact cu se comportă atunci când este în cursă. Vehicle Optimiser a fost rafinat în timp, oferind acum o bază extrem de bună pentru discuții între reprezentantul de vânzări și client în ceea ce privește găsirea specificațiilor potrivite pentru investiții viitoare de vehicule, spune Anders Gillstedt, Head of the Product Engineering din cadrul departamentului de Vânzări și Marketing Scania.

Consum de combustibil redus
Vehicle Optimiser acoperă acum camioane și autobuze fiind posibilă și includerea tipului de suprastructură și semiremorcă. Astfel, cu ajutorul soft-ului, peste 2.000 de reprezentanți de vânzări și 60 de distribuitori din întreaga lume pot accesa informații cu privire la cum influențează performanțele unui vehicul (puterea, manevrabilitatea etc.) diferitele combinații de componente. Astfel, pot fi furnizate clientului recomandările potrivite în ceea ce privește specificațiile pentru fiecare tip de transportul în parte.

În loc de specificațiile acutale, putem, de exemplu, să propunem o punte mai solidă, care are un cost de achiziție mai ridicat, dar care permite o încărcare mai mare, precum și nivel mai scăzut de uzură și implicit mai puțini timp morți realizați. Astfel, se pot obține economii de operare mai bune în ciclului de viață al unui vehiculului, mai spune Anders Gillstedt.

Consumul de combustibil și respectul pentru mediu sunt considerente principale pentru foarte multe companii de transport. Într timp, clienții clienților Scania, achiziționează servicii de transport, care cer din ce în ce mai mult servicii de transport mai prietenoase cu mediul, deoarece acest lucru implică și un cost total de transport mai mic. Soft-ul Scania Vehicle Optimiser oferă, de asemenea un sprijin puternic pentru discuții în acest sens.

Utilizând instrumentul ca suport, reprezentantul de vânzări Scania poate, spre exemplu, să propună echiparea camionului cu o transmisie mai rapidă, diferite tipuri de anvelope sau deflectoare de aer pentru a micșora consumul. De asemenea, este util pentru calcularea încărcării pe axă, a greutății și dimenisunilor vehiculului, mai spune Gillstedt.

Flotele europene folosesc din ce în ce mai mult acest tip de soluții pentru optimizarea flotelor în viitor, deoarece transportul rutier a devenit din ce în ce mai specializat, iar performanța economică dată de costuri totale de operare este definitorie pentru practicarea unor prețuri de transport competitive.

Din aceeași categorie...

Back to top button