Vehiculele autonome ar putea crește valorile de trafic și emisiile de carbon

Vehiculele autonome ar putea crește valorile de trafic și emisiile de carbon

În ultimii ani, atât producătorii de vehicule, cât și guvernele au demarat o serie de proiecte pentru diminuarea amprentei de carbon la nivel global, fiind introduse o serie de legi și ținte pe care statele și producătorii vor fi obligați să le atingă.

În același timp, constructorii vor să ajute populația cu ajutorul tehnologiilor moderne, unul dintre cele mai interesante proiecte fiind dezvoltarea de vehicule autonome.

Dar un studiu realizat recent de Transport & Environment (T&E) a scos la iveală faptul că vehiculele autonome ar urma să crească valorile de trafic și chiar emisiile de carbon.

În cazul în care producătorii vor veni cu soluții care vizează mașini cu motoare cu ardere internă, apariția unor vehiculelor autonome o să crească emisiile de CO2 concomitent cu traficul.

Studiu menționează că în momentul în care vehiculele autonome vor fi disponibile, acestea vor încuraja transportul în acest mod, iar multe persoane care astăzi folosesc transportul în comun sau bicicletele, ar putea adopta un astfel de comportament.

Studiul face referire la anii 2050, o perioadă în care tehnologia autonomă ar urma să fie extrem de ieftină și va putea fi implementată de toți producătorii. Studiul spune că oamenii vor reacționa ca în momentul apariției serviciilor de ride-hailing precum Uber, Bold și Yango. Altfel spus, au renunțat la transportul în comun și au mizat pe mașini.

VEZI ȘI: Amazon a comandat 100.000 de utilitare 100% electrice Rivian

În momentul în care tehnologia autonomă va fi suficient de ieftină, orașele se vor umple complet de mașini fără șofer care vor călători fără oprire prin orașe transformând orice perioadă a zile în oră de vârf.

Bineînțeles, acest lucru va ține și de cultura celor aflați în orașe, dar și de deciziile guvernelor, în cazul în care vor alege să permită mașinilor autonome să ruleze în țările lor.

Totodată, dacă traficul va atinge valori mari, iar mașinile vor fi echipate cu motoare cu ardere internă, atunci emisiile de CO2 vor crește și mai rapid.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.