Vehiculele comerciale sub 7.5 tone rămân scutite de la plata taxei de drum în Germania

Vehiculele comerciale sub 7.5 tone rămân scutite de la plata taxei de drum în Germania
Vehiculele comerciale sub 7.5 tone rămân scutite de la plata taxei de drum în Germania, deoarece taxarea acestei caregorii de vehicule ar putea afecta companiile mici și mijlocii.

Vehiculele comerciale sub 7.5 tone, în care se încadrează și vehiculele cu semiremorcă care au greutatea maximă sub 7.5 tone, vor fi scutite în continuare de plata taxei de drum în Germania, scrie eurotransport.de.

Vehiculele comerciale sub 7.5 tone rămân scutite de la plata taxei de drum în Germania

Decizia a fost susținută politic în Germania de partidul Partidul Social Democrat din Germania (SPD), care a afirmat că taxarea acestei caregorii de vehicule comerciale ar crea probleme companiilor mici și mijlocii.

Efectele negative s-ar resimți cel mai puternic în industria de transport din Germania în rândul companiilor care practică activități de comerț cu amănuntul.

Pe de altă parte, clasa politică își dorește o reglementare mai clară în ceea ce privește activitățile comerciale desfășurate cu vehicule comerciale sub 7.5 tone, în special în orașele aglomerate.

Prima măsură va fi intensificarea controalelor pentru că există suspiciunea că o serie de companii de transport mari au văzut o oportunitate în a transporta marfa pe anumite porțiuni de drum cu acest tip de vehicule, tocmai pentru a evitarea plata unor taxe.

VEZI ȘI: Volvo FH cu I-Save și Turbo Compound reduce consumul de carburant cu până la 7%

Adversarii politici ai SPD din parlamentul german spun că nu există suficient personal în cadrul autorităților naționale care pot efectua controale în acest domeniu pentru a putea reglementa situația.

Principalele probleme ridicate de industria de transport sunt legate de poluare fonică și a mediului înconjurător.

Conform angajamentelor luate în Parlamentul European, emisiile de noxe pe industrie trebuie să scadă în perioada imediat următoare, iar Germania caută diverse soluții pentru a se alinia noilor standarde.

Taxarea vehiculelor comerciale între 3.5 și 7.5 tone rămâne pe agenda publică din Germania, însă pentru moment acestea sunt scutite de la plata taxei de drum.

Follow #infotrucker