In Focus

Vehiculele electrice nu trebuie să mai respecte limita de viteză IG-L din Austria

Austria a exclus vehiculele electrice din legislația privind limita de viteză IG-L, impusă pentru reducerea poluării pe anumite sectoare de autostradă.

Legislația în ceea ce privește respectarea unor anumite limite de viteză, pe porțiuni prestabilite, pe autostrăzi și drumuri expres din Austria, a fost modificată pentru a permite vehiculelor electrice să circule fără probleme.

Vehiculele electrice nu trebuie să mai respecte limita de viteză IG-L din Austria

Începând cu 1 iulie 2019, conducătorii vehiculelor electrice sau pe bază de hidrogen, cu zero emisii, nu mai trebuie să respecte limita de viteză IG-L, impusă pe anumite secțiuni de autostradă, unde aceste restricții au fost insituite pentru a scădea poluarea din aer și poluarea fonică.

În Austria, pe cei 2.223 de kilometri de autostradă există 410 kilometri cu limită de viteză flexibilă care intră în vigoare în funcție de trafic și de gradul de poluare din aer.

Dintre aceștia, 250 de kilometri sunt reglementați oficial în funcție de datele de poluare înregistrate și ASFINAG trebuie să ia măsuri pentru implementarea lor.

VEZI ȘI: Fiat Professional a făcut publice primele informații despre viitorul Ducato Electric

Aceste porțiuni sunt la Linz (A 1), Salzburg (A 1, A 10), Graz (A 9, A 2), în Tirol (A 12, A 13), Klagenfurt (A 2) și Vorarlberg (A 14).

ASFINAG a marcat toate aceste porțiuni cu peste 200 de semne de circulație corespunzătoare și fiecare zonă are un semnal de avertizare cu 200 de metri înainte.

Din aceeași categorie...

Back to top button