Știri

Renault Trucks D WIDE CNG expus în cadrul SITL Paris

Renault Trucks a expus la standului Asociației Franceze de Vehicule pe Gaz (AFGNV) din cadrul International Transport and Logistics Week (SITL) de la Paris gama sa de vehicule alimentate cu gaz.

Expoziția a fost organizată în cadrul centrului Paris Nord Villepinte Exhibition Park în perioada 22 – 25 martie 2016. La standul C091 din hala 6, unde a fost expus un Renault Trucks D Wide CNG, vizitatorii au putut discuta cu specialiștii Renault Trucks despre vehiculele alimentate cu gaz ale constructorului francez.

Printre soluțiile alternative de energie oferite de Renault Trucks, gazul natural comprimat pentru vehicule (CNG) este matur, de încredere și cu un coeficient de poluare scăzut. În ciuda faptului că motoarele nu necesită AdBlue, acestea nu emit niciun fel de particule, fum sau miros. Mai mult decât atât, ele au o autonomie de funcționare egală cu cea a unui vehicul diesel într-un mediu urban.

Renault Trucks D WIDE CNG expus în cadrul SITL Paris

Acest vehicul funcționează la fel de bine atât cu gaz natural cât și cu biogaz. Biometanul este o energie regenerabilă produsă din materiale organice, ceea ce face posibilă reducerea emisiilor de dioxid de carbon cu până la 70%, comparativ cu un vehicul diesel. Vehicule care sunt alimentate cu CNG sau biometan pot funcționa în zone urbane unde numai vehiculele curate și foarte bine adaptate pot efectua transport. De asemenea, acestea mai pot fi folosite pentru activități de întreținere a orașelor (curățenia străzilor, colectarea și transportul deșeurilor).

VEZI ȘI: Renault Trucks T primește un upgrade major în 2016

Renault, Trucks D Wide CNG este disponibil în două configurații de șasiu: 4×2 și 19 tone respectiv 6×2 și 26 tone. Acesta este echipat cu motorul 9 NGT (9 litri) Euro VI ce dezvoltă 320 CP cuplat la o transmisie complet automată Allison 3200, perfect adaptată pentru aplicații precum colectarea deșeurilor.

Serviciile de mentenanță și reparație pentru acest tip de vehicul sunt furnizate de rețeaua Renault Trucks din toată Europa.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button