SigurantaȘtiri

Vesta inteligentă Scania C-Me a fost expusă în cadrul Mobile World Congress 2019

La finalul lunii februarie, pasionații de tehnologie și-au dat întâlnire în Barcelona în cadrul târgului Mobile World Congress.

Construtorul Scania a fost și el prezent în Barcelona, iar suedezii au venit cu o tehnologie de siguranță destinată șoferilor care activează în domeniul transporturilor. Vorbim despre vesta inteligentă C-me care în scurt timp va fi disponibilă pentru comandă.

Vesta inteligentă Scania C-Me a fost expusă în cadrul Mobile World Congress 2019

Scania C-me este o vestă inteligentă, conectată și cu lumini integrate. În momentul în care șoferul unui camion deschide portiera și coboară din scaun, luminile acesteia se activează în mod automat. Funcțiile vestei Scania C-Me sunt gestionate de o aplicație mobilă. Șoferii vor putea seta gradul de intensitate al luminii, diverse caracteristici în funcție de condițiile de afară și chiar și un număr de telefon.

Vesta are la bază tehnologia Bluetooth pentru a „comunica” cu telefonul mobil al șoferul.

În prezent, Scania desfășoară ultimele teste pentru verificarea tuturor funcțiilor, urmând ca în perioada următoare să fie disponibilă la vânzare.

Alături de senzorii care detectează prezența șoferului în camion, vesta Scania C-me dispune și de un set de senzori capabili să transmită un semnal de alarmă în cazul în care șoferul nu mai este activ în urma unei mișcări mult prea rapide. Altfel spus, vesta este capabilă să tragă un semnal de alarmă în cazul în care șoferul a fost implicat într-un accident.

VEZI ȘI: Cea mai mare parcare pentru camioane din Germania se contruiește pe A9 la Vockerode

Semnalul de alarmă va fi transmis către sistemul Scania Fleet Management sau către numărul de urgență pre-setat de șofer. De asemenea, sistemul integrat va trimite și poziția din teren a acestuia.

Vesta poate fi purtată pe ambele fețe. Una dintre acestea este de culoare gri și a fost gândită pentru a fi utilizată în momentul în care șoferul nu lucrează în apropierea camionului. Cea de-a doua față are culoarea tradițională a vestelor de siguranță.

„Vesta poate îmbunătăți siguranța șoferilor de camioane, dar va putea fi utilizată și în alte domenii de activitate”, a declarat unul dintre reprezentanții Scania.

Din aceeași categorie...

Back to top button