Logistica

VGP anunță rezultatele financiare pe primul semestru din 2022

VGP NV, furnizor european de spații logistice și proprietăți imobiliare semi-industriale de înaltă calitate, a anunțat, recent, rezultatele financiare pentru primul semestru al anului 2022, încheiat pe 30 iunie.

VGP raportează un randament operațional crescut, cu un profit net de 153,1 milioane EUR, contracte de închiriere nou semnate precum și reînnoite în valoare de 35,4 milioane EUR, ceea ce duce la 281,1 milioane EUR venituri totale anualizate (+9.7% YTD). Un total de 1.346.000 mp aflați în construcție, în cadrul a 40 de proiecte care, odată construite și închiriate, reprezintă 88,1 milioane EUR de chirie anuală suplimentară (87,4% sunt suprafețe preînchiriate).

VGP anunță rezultatele financiare pe primul semestru din 2022

În România, la finalul primului semestru, se aflau în constructie 4 clădiri, pe o suprafață de 102.000 mp, în diferite zone din țară: VGP Park Arad, VGP Park Brașov și VGP Park București.

”În prima jumătate a anului am înregistrat o dezvoltare puternică, cu 35 de milioane EUR rezultate din contracte de închiriere noi sau reînnoite semnate și susținute de o creștere semnificativă a chiriilor în majoritatea țărilor. Această creștere a fost realizată în ciuda unei abordări mai prudente a sectorului de comerț electronic, din care un număr de jucători importanți și-au mutat atenția către 2024 și după”, a declarat Jan Van Geet, CEO-ul VGP.

VEZI ȘI: DSV Road devine companie de transport intern și internațional

”Piețele instabile de energie nu numai că au dat un impuls semnificativ potențialului nostru de venituri din energie regenerabilă, ci au servit și ca un accelerator în dorința chiriașilor noștri de a trece la consumul de energie regenerabilă. Acum inițiem proiecte solare în aproape toate regiunile, bazate pe cererea directă a chiriașilor, nu doar în Germania și Olanda”, a continuat Jan Van Geet.

VGP este prezentă în România din 2007 și dezvoltă parcuri industriale în București, Arad, Brașov, Timișoara și Sibiu. VGP Park Bucuresti Nord este dezvoltat pe un teren de aproximativ 250.000 mp si va avea o suprafață totală închiriabilă de aproximativ 120.000 mp, divizată în 4 clădiri. VGP Park Arad, dezvoltat pe un teren de 39 ha, cu o suprafață de închiriere de până la 200.000 mp, este poziționat strategic în Arad, nodul rutier cel mai important din vestul țării, parte a Coridorului IV de Transport Pan-European. VGP Park Brașov este dezvoltat pe o suprafață de aproximativ 320.000 mp și va avea un potențial total de 140.000 mp spațiu disponibil de închiriat. VGP Park Timișoara este închiriat complet, existând posibilități de extindere.

Din aceeași categorie...

Back to top button