Breaking News

Viapass susține că sistemul de taxare belgian nu poate fi păcălit

Viapass a declarat pentru infotrucker.ro că sistemul de taxare belgian nu poate fi păcălit cu ajutorul dispozitivelor de bruiaj GPS.În urma informațiilor apărute recent în presa belgiană și a temerilor arătate de asociația UPTR, în ceea ce privește posibila vulnerabilitate a sistemului de taxare electronică din Belgia care poate fi păcălit cu ajutorul unui dispozitiv de bruiaj GPS, infotrucker.ro a luat legătura cu Viapass pentru a clarifica acest aspect.

Astfel, întrebați dacă semnalul GPS al unităților OBU poate fi bruiat sau ecranat de un “jammer” GPS, cei de la Viapass ne-au declarat că, având în vedere că dispozitivul OBU pus la dispoziție de Satellic funcționează pe baza unui semnal GPS pentru a determina poziția camionului, comportamentul acestuia poate fi influențat sau ecranat de anumite dispozitive.

Viapass susține că sistemul de taxare belgian nu poate fi păcălit

Totuși, cei de la Viapass au ținut să precizeze că semnalul GPS nu este singura posibilitate sau parametru care se măsoară pentru a determina buna funcționare a sistemului de taxare. În condițiile date, fraudarea sistemului de taxare electronică din Belgia este imposibilă.

VEZI ȘI: Soluția TSG euroShell la plata taxei de drum din Belgia

De altfel, acest lucru ne-a fost confirmat, inclusiv, de prietenii noștri de la TSG euroShell, care au reacționat la infomația publicată de noi, ieri.

Așadar, temerile asociației UPTR cu privire la afectarea în mod direct a echilibrului concurențial între toți transportatorii din cauza acestei breșe a sistemului de taxare Viapass, nu sunt justificate.

[perfectpullquote align=”full” cite=”Viapass Belgia” link=”” color=”#ff0000″ class=”” size=”14″]Semnalele de intrare din OBU și alți parametrii de măsurare sunt în permanență verificate prin încrucișare, iar o unitate OBU manipulată va fi întotdeauna detectată sau semnalată ca nefuncțională în conformitate cu legea taxării rutiere din Belgia.[/perfectpullquote]

Cei de la Viapass au ținut să ne explice foarte clar că, posesia, vânzarea sau utilizarea dispozitivelor de bruiaj GPS sunt STRIC INTERZISE de legea din Belgia. În cazul în care sunt descoperite astfel de dispozitive, amenda este de până la 50.000 euro, asta pe lânga amenda maximă (1000 euro) pentru fraudarea sistemului de taxare electronică per kilometru.

Nu este necesară înlocuirea unităților OBU actuale
Întrebați dacă au luat în calcul revizuirea unitățile OBU actuale, cei de la Viapass ne-au explicat că acestea sunt furnizate de un partener (Satellic), dar că nu este necesară înlocuire acestora.

[perfectpullquote align=”full” cite=”Viapass Belgia” link=”” color=”#ff0000″ class=”” size=”14″]Unitățile OBU sunt furnizate de către parteneri, nu prin Viapass. Cu toate acestea, nu este nevoie să se schimbe dispozitive. Viapass a inclus deja în cadrul contractului prevenirea utilizării dispozitivelor de bruiaj. Am efectuat cercetări intense în câteva cazuri suspecte și lucrăm împreună cu toate serviciile relevante pentru a controla și amenda șoferii care încearcă să fraudeze sistemul. Toate dispozitivele de pe piață pot detecta un comportament suspect, iar această tehnologie este îmbunătățită în mod constant pentru a contracara evoluția ulterioară a dispozitivelor de bruiaj. Aceste actualizări sunt făcute în mod automat. Utilizatorii nu vor fi afectați de aceste actualizări, și nu trebui să facă nimic pentru a le face.[/perfectpullquote]

În concluzie, dispozitivele de bruiaj pot altera semnalul GPS a oricărui dispozitiv care folosește acest timp de semnal, însă taxarea electronică Viapass din Belgia nu poate fi păcălită.

Urmărește #infotrucker pe FacebookInstagramTwitterYouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button