Viasat Group este noul actionar majoritar al Cefin Systems Romania

Viasat Group este noul actionar majoritar al Cefin Systems Romania
Dupa o perioada in care Cefin System Romania a disparut de pe piata autohtona de solutii telematice, datorita problemelor inregistrate la nivel de grup, incepand cu 1 iulie 2015, compania si-a schimbat actionarul majoritar.

Viasat Group, una dintre companiile de top din domeniul solutiilor telematice din Europa, a achizitionat recent pachetul majoritar de actiuni de la Cefin Systems Romania. Viasat Group, companie italiana, va adauga marca lui Cefin Systems – CS Fleet – in reteaua sa telematica internationala.

Viasat Group este noul actionar majoritar al Cefin Systems Romania

Achizitionarea Cefin Systems este prima etapa a actualului proiect de dezvoltare a Viasat, pentru care se vor investi intre 10 si 15 milioane de euro in urmatorii trei ani, in vederea extinderii grupului in Europa de Est.

Internationalizarea Viasat Group este un proces continuu. A inceput in 2013, odata cu crearea Viasat Servicios Telemáticos in Spania si a continuat in 2014 cu achizitionarea a 70% din Enigma Vehicle Systems Limited, lider pe piata telematica din Marea Britanie.

Cea mai recenta investitie Viasat demonstreaza ambitia companiei de a se pozitiona in Global Top 10 al companiilor de furnizoare de solutii telematice, cu peste 500.000 de contracte de servicii.

Achizitia pachetului de actiuni Cefin System Romania de catre Viasat Group Italia a fost gestionata de Nash Advisory, companie care a coordonat actiuni similare in numele Viasat si in Spania si Regatul Unit.

Cefin Systems Romania ofera servicii integrate bazate pe tehnologie GPS care permit o gestiune precisa a flotelor auto. Solutia este adecvata mai multor domenii, precum: transport, distributie, constructii, servicii, vanzari, etc.

Viasat Group Italia activeaza pe piata solutiilor telematice din anul 1974, avand in portofoliu peste 500.000 clienti si fiind prezent in tari precum Italia, Anglia, Spania si Romania.

Produsele Viasat Group se adreseaza unor domenii precum security, asigurari si gestiune flote.

Follow #infotrucker