Dakar RallyȘtiri

Victorie de etapa pentru Hans Stacey (EVM Rally Team)

După un prolog ce a avut în prim plan accidentul chinezoaicei Guo Meiling și o prima etapă anulată din cauza ploilor abundente, a doua etapă din Dakar Rally avea să aducă și o supriză, piloții echipei EVM Rally Team reușind să se claseze pe primele două poziții la finalul zilei, în fața echipelor Kamaz Master Team și Petronas De Rooy Iveco.

Desfășurată pe traseul Villa Carlos Paz – Termas Rio Hondo, în lungime totală de 475 km din care 387 km de probă specială, aceasta fiind scurtată cu aproximativ 120 km, a doua etapa din Dakar Rally 2016 a fost una 100% olandeză. După debutul mai puțin fericit a acestei ediții de Dakar Rally, marcat de un accident și de ploi torențiale, piloții echipelor EVM Rally Team la volanul unor camioane MAN TGS au arătat că pot fi competitivi în fața mult mai titraților piloți de la Kamaz sau Iveco.

A doua etapă a Dakar Rally la secțiunea camioane a fost deschisă de Airat Mardeev (Kamaz), câștigătorul din 2015, acesta fiind urmat de Gerard De Rooy (Iveco) și de rusul Eduard Nikolaev (Kamaz). Deși au început etapa cu un ritm mai scăzut, atât Hans Stacey cât și Pieter Versluis (MAN TGS) au crescut ritmul pe măsură ce s-au apropiat de sosire, ca la finalul etapei, cei doi să se claseze pe primele două locuri.

Victorie de etapa pentru Hans Stacey (EVM Rally Team)

Aflat la al 10-lea său Dakar Rally, Hans Stacey (MAN TGS) a dezlănțuit artileria grea încă din a doua etapă. La primul punct de control, olandezul, care a triumfat în Dakar Rally în 2007, avea un avans de 30 de secunde în fața vărului său, Gerard de Rooy (Iveco) și puțin sub un minut în fața lui Ales Loprais (Iveco).

VEZI ȘI: EVM Rally Team pregătită de startul în Dakar Rally 2016

Impulsionat de publicul de pe probă venit special să-l aplaude, Federico Villagra (Iveco), a avut un ritm bun pe prima porțiune a probei, acesta fiind înregistrat ca lider după primele doua puncte de control.

Hans Stacey, câștigătorul de etapă a terminat la 48 de secunde de Versluis și la 1:51 minute de Gerard De Rooy, clasat pe a trei pozițíe.

Clasament general (după două etape)
1. Stacey (EVM Rally Team / NLD / MAN TGS) – 04:18:18 s
2. Versluis (EVM Rally Team / NLD / MAN TGS 480) – 04:19:06 s
3. Re Rooy (Petronas De Rooy Iveco / NLD / Iveco Powerstar) – 04:20:09

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button