In Focus

Victorie în justiția olandeză pentru zece șoferii de camion maghiari și FNV

Victorie importantă înregistrată la final de 2018 în justiția olandeză de zece șoferi de camion maghiari și FNV, privind plata unui salariu minim pentru șoferii de camion străini detașați în Olanda.

Curtea Supremă de Justiție din Olanda a respins hotărârea Curții de Apel care a decis anterior ca salariul minim olandez să nu se aplice și în cazul unor șoferi maghiari, deși aceștia erau detașați în Olanda.

Victorie în justiția olandeză pentru zece șoferii de camion maghiari și FNV

La 1 ianuarie anul 2017, a intrat în vigoare legea Wet Aanpak Schijnconstructies care în combinatie cu legea WagwEU obligă la plata unui salariu minim pentru șoferii de camion care operează în Olanda. Însă, Curtea de Apel a decis că această lege nu se aplică în cazul celor zece șoferi de camion maghiari care operau în statul vestic.

VEZI ȘI: Nooteboom a primit patentul pentru adaptoarele de ridicare a turnurilor centralelor eoliene

Șoferii aveau contracte și salarii raportate la nivelul Ungariei, deși aceștia lucrau exclusiv în Olanda. Vestea este una bună atât pentru cei zece șoferi de camion, cât și pentru întregul sistem întrucât regulile se vor clarifica. În prezent, cazul se află pe masa Curții de Apel care trebuie să revizuiască decizia inițială.

În sectorul de transport există o mulțime de companii care utilizează șoferi de camion străini, majoritatea din Europa de Est, sau chiar din Filipine, însă aceștia au contracte de muncă în țările în care sunt stabilite companiile sau au filiale.

Ca urmare a acestei decizii, șoferii de camion detașați în anumite state ar trebui să primească un salariu minim din țara unde își desfășoară activitatea.

Din aceeași categorie...

Back to top button