140 km/h pe gheață cu un camion Ford F-Max (VIDEO)

Video: 140 km/h pe gheață cu Ford F-Max
Un cap tractor Ford F-Max de serie a reușit să atingă o viteză de 140 km/h pe gheață, la o competiție desfășurată în Rusia, pe Lacul Baikal.

Se pare că Ford Trucks a decis să abordeze o strategie de marketing legată de sporturile cu motor. După parteneriatul cu FIA European Truck Racing și ediția specială Blackline, care amintește de legendarul Ford Mustang, F-Max și-a propus să devină și unul dintre cele mai rapide camioane de serie de pe piață.

140 km/h pe gheață cu un camion Ford F-Max (VIDEO)

Modelul de 500 CP a devenit primul camion care participă la evenimentul ”Days of Speed ​​on the Baikal Ice”, desfășurata pe gheața Lacului Baikal. Regulamentul este simplu: mașinile participante trebuie să parcurgă porțiunea dreaptă de 13 km lungime și să obțină cea mai mare viteză posibilă în dreptul radarului. Există și probe suplimentare, precum cea de frânare.

La competiția din acest an, cea mai mare viteză a fost 299 km/h, atinsă de un Jaguar F-Type R de 575 CP. Camionul nu s-a descurcat nici el prea rău, având în vedere că singura modificare a fost dezactivarea limitatorului de viteză.

În cele 6 zile de teste, Ford F-Max a atins o viteză maximă de 140 km/h pe gheață. Totuși, în ziua concursului, viteza oficială a fost puțin sub 134 km/h. Dacă vă tentează să încercați această performanță pe drumurile publice, iarna, vă spunem și rezultatul la testul de frânare pe gheață: ”doar” 169,45 de metri de la 80 km/h până la oprirea completă.

Camionul a fost condus în timpul competiției de șoferița de raliu Ilona Nakutis. Gestul este unul simbolic, deoarece din acest an femeilor le este permis să practice meseria de șofer de camion în Rusia.

Follow #infotrucker