Magazin

[VIDEO] Cati soferi intra in cabina unui Volvo FH?

In transportul pe distante lungi, efortul depus de soferii profesionisti este unul foarte mare, astfel ca, acestia au nevoie de conditii de lucru cat mai bune pentru a diminua riscul instalarii stresului.

La fel ca orice angajat, soferul profesionist isi doreste ca spatiul „biroului” sau sa fie unul cat mai primitor, sa-i faciliteze si usureze munca, sa-i ofere siguranta si sa-i creeze posibilitatea de relaxare la sfarsitul unei zile de munca.

[VIDEO] Cati soferi intra in cabina unui Volvo FH?

Este recunoscut, inclusiv in breasla soferiilor profesionisti, ca Volvo Trucks, lider incontestabil in ceea ce priveste inovatiile pe segmentul camioanelor, pune un mare accent in dezvoltarea produselor sale pe feedback-ul primit de la soferii. De altfel, acest lucru i-a adus in timp, recunoasterea si respectul acestora.

Atunci cand vine vorba in evaluarea un camion, principalul reper (nu si singurul) al soferii profesionisti il reprezinta cabina. Aceata trebuie sa fie cat mai mare si mai dotata. In ceea ce priveste cabina lui Volvo FH, aceasta reprezinta unul din principalele atuuri ale suedezilor in fata soferilor si a concurentei.

Peter Johansson, unul dintre dezvoltatorii cabinei lui Volvo FH, povesteste despre provocarea pe care a reprezentat-o crearea unui mediu de lucru eficient care sa fie, in acelasi timp, si un mediu relaxant si primitor. Cheia a fost o cabina cu mai mult spatiu.

Primul pas a fost reprezentat de stalpii fata verticali. Noua cabina este, de asemenea, mai inalta, iar podeaua este mai joasa, acest lucru permitand un castig de spatiu in inaltime. De asemenea, inaltimea tunelului motorului a fost injumatatita, facilitand o deplasarea usoara in interiorul cabinei.

„Acum, toate cabinele ofera in interior spatiu suficient pentru a sta in picioare”

Stalpii verticali au adaugat inca zece centimetri de aer intre soferul asezat pe scaun si parbriz. Datorita suprafetelor vitrate mai mari, intreaga cabina este mai luminoasa si mai aerisita. In total, spatiul din cabina a crescut cu un metru cub. Mai mult aer, dar si mai mult spatiu de depozitare. Oriunde te-ai afla in cabina, ai la indemana un spatiu de depozitare.

Depozitare inteligenta
Acel metru cub de spatiu suplimentar in cabina a fost utilizat in mod optim. Nu doar cu spatiu de stocare suplimentar, ci cu idei noi si functionale care fac sa va fie mai usor sa luati mai multe lucruri personale la bord – si sa le folositi. Calitatea vietii in interiorul cabinei este mai buna multumita designului.

Dar despre cat de incapatoare este cabina noului Volvo FH va lasam sa va convingeti singuri din clipul de mai jos.

Din aceeași categorie...

Back to top button