Tehnologie

Ford Trucks introduce sistemul Automatic Reverse Parking (VIDEO)

Ford Otosan, producătorul camioanelor Ford Trucks, a făcut recent o demonstrație cu sistemul Automatic Reverse Parking, care poate parca singur un cap tractor cu semiremorcă.

Similară cu funcția de parcare automată oferită la autoturisme, sistemul permite vehiculelor comerciale grele cu semiremorcă să parcheze automat cu o manevră de mers înapoi. Sistemul a fost dezvoltat în cadrul proiectului TrustVehicle, care face parte din programul de cercetare Horizon 2020 sponsorizat de UE.

Ford Trucks introduce sistemul Automatic Reverse Parking (VIDEO)

Funcția Ford Automatic Reverse Parking va ușura viața șoferilor în orașe, construcții, porturi și spațiile de stocare înguste. El crește de asemenea siguranța pietonilor și celorlalți utilizatori ai drumurilor, deoarece are și o funcție de frânare automată în cazul în care detectează un pericol de coliziune. Sistemul va fi introdus inițial pe vehiculele de transport internațional F-Max.

VEZI ȘI: Prima flotă gigant din Europa care adoptă modelul Ford F-Max

Ford Otosan lucrează în prezent și la dezvoltarea unui F-Max autonom, în cooperare cu AVL. Sistemul ”Autonomous Highway Pilot” îi va permite camionului să ruleze automatizat pe autostradă, pentru aplicații în mediu real între două centre logistice.

Proiectul TrustVehicle își propune să dezvolte soluții tehnice pentru condus automatizat. Acestea vor susține șoferii în diferite scenarii de trafic și condiții dificile de mediu, ajutând și la creșterea nivelului de siguranță.

Din aceeași categorie...

Back to top button