In Focus

Viena vrea să interzică circulația în oraș a camioanelor fără sistem de asistență la virare

Începând din primăvara anului 2020, autoritățile din Viena vor să interzică virajul la dreapta tuturor vehiculelor comerciale de peste 3.5 tone care nu au un sistem de asistență la virare.

Acest lucru se traduce, de fapt, printr-o interdiciție de circulație pentru vehiculele care nu sunt echipate cu acest sistem.

Viena vrea să interzică circulația în oraș a camioanelor fără sistem de asistență la virare

Conform UE, toate modelele noi de camioane trebuie echipate din 2022 cu un sistem de asistență la virare, iar pentru modelele deja existente pe piață acestea trebuie echipate începând din 2024.

Autoritățile din Viena vor să implementeze o prevedere prin care, începând din primăvara anului viitor, să nu mai permită camioanelor care nu dispun de acest sistem să circule în oraș.

Va exista o perioadă tampon pentru echiparea camioanelor de un an, dar nicio companie care beneficiază de contracte noi cu autoritățile locale nu va putea presta servicii dacă nu are camionale dotate cu acest sistem de asistență.

VEZI ȘI: Înscrie-te în Romanian PRO Driver Competition 2019

Prevederea este valabilă și pentru mașinile din parcul oficial al orașului, inclusiv mașinile de ridicare a gunoiului.

Autoritățile locale au programate și o serie de discuții cu toți cei implicații pentru a vedea care sunt sistemele care pot fi folosite, care sunt amenzile pentru cei care încalcă aceste prevederi și, desigur, cum văd localnicii acest lucru.

Toate aceste discuții vor dura cel puțin 6 luni și tocmai de aceea prima implementare a proiectului va fi în primăvara 2020.

Decizia a venit după prezentarea unei statistici care arată că anual mor 20 de persoane în oraș din această cauză.

Din aceeași categorie...

Back to top button