VIIA a lansat o conexiune intermodală între Barcelona și Luxemburg

VIIA a lansat o conexiune intermodală între Barcelona și Luxemburg
VIIA Lorry Rail a lansat o nouă conexiune intermodală pentru transportul de semiremorci neînsoțite și containere între Barcelona și Luxemburg.

Compania franceză VIIA Lorry Rail, subsidiară a SNCF, alături de CFL și Lohr au lansat pe 19 februarie 2019 prima conexiune intermodală pentru semiremorci neînsoțite (P400) și containere între Spania și Luxemburg.

VIIA a lansat o conexiune intermodală între Barcelona și Luxemburg

Cea de-a cincea conexiune intermodală operată de VIIA Lorry Rail pentru transportul semiremorcilor neînsoțite leagă terminalul spaniol Barcelona Can Tunis, administrat de grup Alonso de Bettembourg Eurohub Sud din Luxemburg, operat de CFL.

VEZI ȘI: Vesta inteligentă Scania C-Me a fost expusă în cadrul Mobile World Congress 2019

Trenul parcurge distanța de aproximativ 1200 km în 22 de ore și are o oprire în terminalul francez Le Boulou, lângă Perpignan.

În primă fază, noul serviciu intermodal va avea o frecvență de cinci trenuri pe săptămână în ambele direcții, care pot deveni șase în aprilie. Garnitura de tren este formată din vagoane Lohr și este tractată de locomotive ale companiilor feroviare Renfe și Fret SNCF.

Conform unei estimări a companiei VIIA, noua legătură va transfera 22.000 de semiremorci neînsoțite anual de pe șosea pe calea ferată, ceea ce înseamnă o reducere de o tonă de CO2 pe fiecare semiremorcă.

De la Bettembourg Eurohub Sud din Luxemburg,unitățile de transport pot continua până la terminalul Anversa Combinant.

Follow #infotrucker