Utilitare ușoare

Viitoarea generație eSprinter va fi produsă în 3 fabrici Mercedes-Benz

Mercedes-Benz Vans a anunțat că viitoarea generație a utilitarei electrice eSprinter va fi produsă în trei fabrici la nivel global: Düsseldorf și Ludwigsfelde (Germania) și North Charleston (SUA).

Viitorul eSprinter se va baza pe o nouă platformă, anunțată la finalul anului trecut. Astfel, pe lângă varianta furgon, singura în care este disponibilă la actualul model, viitoarea generație va fi disponibilă și ca șasiu. Ea va putea fi folosită ca bază pentru diverse aplicații, inclusiv ambulanțe, autorulote sau transport frigorific.

Viitoarea generație eSprinter va fi produsă în 3 fabrici Mercedes-Benz

Produsă în trei fabrici Mercedes-Benz Vans, cele din North Charleston (Carolina de Sud), respectiv Düsseldorf și Ludwigsfelde în Germania, viitorul eSprinter va ținti noi segmente și piețe, inclusiv SUA și Canada. Mercedes-Benz investește aproximativ 350 de milioane de euro în următoarea generație, a cărei producție este programată să înceapă în a doua jumătate a anului 2023.

În prezent sunt în pregătire măsurile de conversie din fabrici și pregătirea angajaților. Pentru ajustarea producției, Mercedes-Benz va investi aproximativ 50 de milioane de euro în fiecare din cele trei fabrici. Compania se va baza pe experiența câștigată la fabrica din Düsseldorf, unde se produc în prezent, pe aceeași linie de asamblare, atât modelele convenționale Sprinter, cât și electrica eSprinter.

VEZI ȘI: Detalii tehnice despre modelul Mercedes-Benz eSprinter

”Viitorul sectorului de transport este electric, în special în livrările finale. Ponderea vehiculelor electrice cu baterii din portofoliul nostru crește constant. Ne-am aliniat strategia în consecință și țintim poziția de lider în sectorul de vanuri electrice”, a declarat Marcus Breitschwerdt, șeful Mercedes-Benz Vans.

Sustenabilitatea este un alt pas important pentru Mercedes-Benz. Începând din 2022, propriile fabrici de autoturisme și vanuri vor avea o producție neutră din punct de vedere al emisiilor de CO2.

Din aceeași categorie...

Back to top button