GreenZone

Viitorul camion cu hidrogen Isuzu va avea pile de combustie Honda

Honda va furniza tehnologia pilelor de combustie pentru următorul camion Isuzu alimentat cu hidrogen.

Isuzu a ales Honda ca furnizor al tehnologiei pilelor de combustie pentru următorul camion de mare tonaj alimentat cu hidrogen, pe care producătorul japonez intenționează să-l aducă pe piață până în 2027.

Viitorul camion cu hidrogen Isuzu va avea pile de combustie Honda

În prezent, cele două companii plănuiesc să înceapă testarea demonstrativă a unui camion cu hidrogen prototip pe drumurile publice înainte de 31 martie 2024. Prin valorificarea deplină a experienței și cunoștințelor dobândite în urma cercetărilor comune, cele două companii vor continua să facă progrese în dezvoltarea de produse care să îndeplinească performanțele și condițiile necesare pentru camioanele de mare tonaj și să satisfacă clienții.

VEZI ȘI: DAF XF de ultimă generație pentru FAN Courier

Pe viitor, cele două companii vor profita de punctele forte ale fiecăreia dintre ele și vor accelera dezvoltarea de camioane grele cu pile de combustie cu hidrogen, silențioase și cu vibrații reduse. Acest lucru va contribui la trecerea la utilizarea energiei curate de către întreaga industrie, inclusiv de către întreprinderile de logistică, cu o utilizare mai proactivă a energiei hidrogenului, prin care ambele companii vor încerca să atingă obiectivul comun – care este realizarea unei societăți neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon.

Din aceeași categorie...

Back to top button