TehnologieTop News

Viitorul pieselor de schimb: licență cumpărată online și piesă printată 3D

Ieri am văzut cum s-ar putea face în curând plata carburantului pentru camioane, iar astăzi ne facem o idee despre cum va arăta viitorul pieselor de schimb. Din ce în ce mai multe componente vor putea fi printate 3D în mini fabrici locale, iar comandarea pieselor va fi înlocuită cu cumpărarea online a licenței de printare.

Daimler Buses și Omniplus au produs primul centru mobil pentru producția descentralizată a pieselor de schimb printate 3D. Containerul va opera la centrul de service BusWorld Home (BWH) din Hamburg.

Viitorul pieselor de schimb: licență cumpărată online și piesă printată 3D

Mini fabrica are 36 de metri pătrați și este echipată cu o imprimantă 3D industrială și toate stațiile necesare pentru producția de piese printate 3D. Containerul poate fi transportat de un camion în orice locație. Acolo, operarea devine posibilă imediat după conectarea la electricitate și internet.

În prezent, aproape 40.000 de piese pentru autobuze și autocare Daimler pot fi fabricate prin printare 3D, iar unele sunt disponibile doar prin această metodă. Calitatea pieselor este la fel de bună ca a pieselor originale, obținute prin turnare.

VEZI ȘI: Cât de speciale sunt pernele de aer pentru autobuze electrice

În viitor, clienții vor putea achiziționa licențe de printare 3D pentru piese de pe portalul Omniplus On. Apoi, piesele respective vor fi produse la un centru de printare certificat din zonă.

Această metoda are numeroase avantaje. Piesele de schimb sunt disponibile mult mai repede, mai ales componentele speciale comandate rar. De asemenea, sunt eliminate costurile de depozitare și livrare, piesele devenind mai accesibile.

Din aceeași categorie...

Back to top button