Viitorul Volkswagen Amarok va avea la bază platforma noului Ford Ranger

Viitorul Volkswagen Amarok va avea la bază platforma noului Ford Ranger
În cursul acestei săptămâni, Volkswagen și Ford au anunțat, în mod oficial, semnarea acordului care dă startul parteneriatului dintre cele două companii. În același timp, constructorii au venit și cu câteva informații referitoare la primele modele pe care le vor dezvolta împreună.

Iar unul dintre cele mai importante proiecte are în prim-plan viitoarea generație Amarok. Noul pick-up pregătit de constructorul german va fi produs de Ford pe platforma viitorului Ranger. Modelul va fi asamblat începând cu 2022 la uzina Silverton Ford din Africa de Sud.

Viitorul Volkswagen Amarok va avea la bază platforma noului Ford Ranger

„Utilizarea unei platforme comune este extrem de importantă pentru ambii producători. În aceste condiții, fiecare constructor va putea să-și pună în valoare atuurile în cel mai bun mod (n.r. costurile pentru dezvoltare vor fi mai mici și implicit, diferențele generale date de constructori vor putea fi realizate mai ușor). Printr-un design special și mai ales prin interfețe diferite vom reuși să diferențiem cele două modele. Pentru noi, principalele piețe unde vom acționa cu noul Amarok sunt cele din regiunea EMEA, dar mai mult decât atât, clienții sunt cei care vor avea de câștigat. Fără acest parteneriat nu am fi dezvoltat o nouă generație Amarok”, a declarat unul Thomas Sedran, șeful Volkswagen Vehicule Comerciale.

Alături de Amarok, cele două companii vor veni și cu o oferă în segmentul vehiculelor comerciale ușoare. Pe baza noului Caddy, cele două companii vor veni cu un model Ford pe care să-l integreze în gama constructorului american.

VEZI ȘI: Asociațiile germane de transport agreează planul de redresare propus de guvern

Modelul va fi produs la uzina din Polonia, iar Ford îl va comercializa începând cu 2021. Proiectul dezvoltat de Ford și Volkswagen pornind de la Caddy poartă numele de cod „1 Ton”. Rămâne de văzut unde va încadra Volkswagen noua utilitară ușoară, întrucât gama nemților este una bine populată în acest segment.

Follow #infotrucker