Bus

Vikingbus comandă 45 de MAN Lion’s City 12 E pentru Copenhaga

Operatorul VIKINGBUS Danmark A/S a comandat 45 de autobuze MAN Lion’s City 12 E, care vor circula în Copenhaga începând de anul viitor.

Compania de transport a câștigat recent o licitație organizată de Autoritatea de Transport Public Movia și va opera în viitor rute în capitala Danemarcei, precum și în Frederiksberg, Lyngby, Greve și Høje Taastrup.

Vikingbus comandă 45 de MAN Lion's City 12 E pentru Copenhaga

”Problema sustenabilității este esențială pentru VIKINGBUS, motiv pentru care s-a decis rapid că pe noile rute ar trebui utilizate autobuze urbane electrice”, spune Rudi Kuchta, șeful diviziei de Autobuze a MAN Truck & Bus.

VIKINGBUS Danmark A/S operează deja autobuze electrice MAN și a reușit astfel să câștige experiență cu aceste autobuze urbane moderne. De anul trecut, compania folosește 12 unități MAN Lion’s City E pe rutele de autobuz din orașele daneze Odder și Skanderborg.

VIKINGBUS se bazează și pe autocarele MAN de mulți ani. După ce noua comandă va fi finalizată, compania va avea în flotă 86 de vehicule MAN și NEOPLAN.

VEZI ȘI: Prim contact cu autobuzul electric MAN Lion’s City E, în București

Cele 45 de unități Lion’s City E recent comandate de VIKINGBUS nu vor fi primele autobuze electrice MAN din Copenhaga. Anchersen A/S a comandat deja anul trecut 25 de autobuzele electrice de la MAN. Acestea au fost deja livrate și vor fi folosite pe ruta centrală de autobuz 7A din Copenhaga, care transportă peste 4,3 milioane de pasageri în fiecare an.

Noul contract se adaugă unei serii de comenzi din nordul Europei, cea mai recentă fiind cea de 76 de autobuze electrice MAN Lion’s City E de la compania norvegiană Unibuss.

Din aceeași categorie...

Back to top button