Vinieta electronică pentru 2020 în Austria poate fi cumpărată online

Vinieta electronică pentru 2020 în Austria poate fi cumpărată online

Din 6 noiembrie, vinieta electronică pentru 2020 în Austria poate fi cumpărată online de pe site-ul ASFINAG sau aplicația mobilă gratuită „Unterwegs“.

Atenție, însă, vinieta electronică este valabilă doar începând cu data de 1 decembrie 2019!

Introducerea vinietei electronice a fost un succes pentru ASFINAG, operatorul și administratorul autostrăzilor din Austria, care a anunțat că fiecare a doua vinietă cumpărată este una electronică.

Tocmai de aceea pentru 2020, ASFINAG are în plan să digitalizeze mai multe produse care vor putea fi apoi cumpărate de șoferi direct din aplicație sau de pe site.

Pentru utilizatorii aplicației există și posibilitatea de prelungre automată, dar și setarea unor notificări care anunță utilizatorul data expirării sau achiziția automată în momentul în care vinieta trebuie prelungită.

De la jumătatea lui 2019, ASFINAG oferă posibilitate pe site-ul shop.asfinag.at de a cumpăra pachetul „Digitale Streckenmaut FLEX“ care permite trecerea rapidă, fără oprire suplimentară, prin cele șase puncte de control de verificare a taxei.

Prin intermediul sistemului FLEX se face un calcul automat pentru fiecare transport, iar serviciul „Digitale Streckenmaut FLEX“ pus la dispoziție de ASFINAG este soluția perfectă pentru cei care trec prin mai multe puncte de control din Austria.

VEZI ȘI: Scania intenționează să reducă producția cu până la 20%

Sistemul ușurează mult trecerea prin zonele de control fără a mai fi nevoie de opriri suplimentare. Recunoaștere se face în baza numărului de înmatriculare, iar restul se face automat.

În cel de-al doilea an de când este disponibilă vinieta electronică, ASFINAG a vândut peste 1.9 milioane de viniete. Toți cei care doresc o nouă vinietă electronică trebuie să se înregistreze până cel mai târziu pe 13 noiembrie pentru a fi siguri că primesc o vinietă valabilă cu data de 1 decembrie 2019.

Conform normelor europene în ceea ce privește achiziția online a unor bunuri, vinieta electronică este valabilă doar la 18 zile după achiziție. Online vor fi disponibile și vinietele electronice pentru o perioadă de 10 zile sau două luni.

De asemenea, vinieta pentru Austria poate fi achiziționată și de la reprezentanțele ÖAMTC, ARBÖ și ADAC, precum și în benzinării și alte puncte de pe drumurile naționale.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.