ȘtiriTop News

Vinietă electronică pentru camioane de peste 5 tone în București

Săptămâna viitoare, CGMB va vota simplificarea modului de emitere a autorizațiilor de circulație pentru camioane și utilaje de peste 5 tone în București.

Consiliul General al Municipiului București va lua în discuție pe 2 iunie Hotărârea privind modificarea și completarea HCGMB nr. 134/2004 privind circulația autovehiculelor de marfă și utilajelor cu MTMA mai mare de 5 tone în Municipiul București.

Vinietă electronică pentru camioane de peste 5 tone în București

Modificarea a fost inițiată de consilierii PNL, după solicitările venite din partea transportatorilor care desfășoară activități curente pe raza Muncipiului București.

La nivelul Primăriei Muncipiului București se dorește promovarea modului de obținere (cerere, plată și eliberare) în regim electronic tip vinietă a autorizațiilor de circulație pentru camioane și utilaje de peste 5 tone.

VEZI ȘI: Prim contact cu autobuzul electric MAN Lion’s City E, în București

Hotărârea aduce o singură modificare, al Art. 8 din HCGMB 134/2004: ”Autorizațiile se pot elibera și în regim electronic tip vinietă. Autorizațiile tip vinietă se vor prezenta la control însoțite de certificatul de înmatriculare al autovehiculului”. Celelalte prevederi ale hotărârii din 2004 rămân neschimbate.

Votarea hotărârii este practic o formalitate, existând o unanimitate între consilierii coaliției de guvernământ. Modificarea a primit deja avizele comisiilor de specialitate ale Consiliului General al Muncipiului București, dar și un raport pozitiv din partea Direcției de Transporturi.

Din aceeași categorie...

Back to top button