ȘtiriUtilitare ușoare

Vision Van, vehiculul electric care va revoluționa livrările expres

Vision Van este viziunea Mercedes-Benz în ceea ce privește vehiculul comercial ușor al viitorului care va fi inteligent, minimalist și complet interconectat.

Funcționând ca un sistem integrat, Vision Van combină mai multe tehnologii inovatoare pentru operațiunile de livrări expres și, astfel, setează standardul de performanță și soluții pentru viitoarele generații de van-uri.

Vision Van a apărut ca parte a inițiativei strategice de viitor adVANce. Cu adVANce, Mercedes-Benz se dezvoltă dintr-un producător de autovehicule comerciale ușoare într-un furnizor de soluții integrate. Compania folosește strategia Vision Van ca o manifestare vizibilă a abilitații de inovație. Vision Van beneficiază de un nivel inedit de conectare a informației și a tehnologiilor. Este primul van din lume care servește drept un concept integrat pentru un proces de aprovizionare complet conectat digital, de la depozitul de bunuri care trebuie distribuite până la destinatar.

Vision Van, vehiculul electric care va revoluționa livrările expres

Vision Van dispune de un spațiu de încărcare complet automat, drone integrate pentru livrări pe cale aeriană și operare printr-un joystick modern. Cu un sistem electric de 75 kW, care oferă o autonomie de 270 km, livrările cu Vision Van sunt fără emisii. Sistemul de propulsie electric garantează în plus că operarea unui Vision Van va rămâne posibilă și în zonele centrale ale orașului, unde vor intra în vigoare restricții asupra autovehiculelor cu combustie internă. Sistemul de conducere electric și silențios facilitează livrările în aceeași zi, chiar și pe timp de noapte în zonele rezidențiale.

Software cu control bazat pe Cloud în combinație cu hardware de încărcare optim
Vision Van combină numeroase tehnologii inovatoare și servește drept elementul central și inteligent într-un proces de aprovizionare complet conectat. Algoritmi inovatori controlează pregătirea comenzilor, încărcarea coletelor, managementul complet automat al spațiului de încărcare, planificarea rutelor pentru vehicul și drone. Aceștia calculează de asemenea rutele pentru livrarea pachetelor. Selecția automată a comenzilor se realizează la centrul logistic, iar bunurile sunt încărcate în sisteme speciale de clasare. Vehicule complet autonome aranjează marfa pe rafturi printr-un sistem automat de încărcare într-un singur pas. Sistemul inteligent de management al spațiului de încărcare transferă automat pachetele pentru livrare manuală la destinatar printr-un distribuitor de pachete amplasat la bordul autovehiculului.

VEZI ȘI: Viitorul înseamnă mai multe decât un van cu patru roți

Combinația dintre un software cu control cloud-based și un hardware optim aduce beneficii substanțiale în privința timpului și eficienței și crește calitatea și flexibilitatea serviciilor din mediul urban. De exemplu, timpul de livrare per colet este substanțial redus. Autovehiculul va oferi, totodată, noi opțiuni pentru livrările în aceeași zi și pentru cele cu timp limitat. Astfel, clientul este mulțumit, iar eșecurile în procesul de livrare devin o excepție.

Vehiculul comunică cu conducătorul și mediul înconjurător
Design-ul futuristic al van-urilor Mercedes-Benz oferă un exemplu al viitoarelor generații de autovehicule comerciale ușoare. Acesta combină inteligența, eficiența și conectivitatea autovehiculului într-un mod inedit. Design-ul părții frontale a mașinii este de ajuns pentru a transporta posesorul într-un viitor îndepărtat. Partea din față este definită de un parbriz extrem de larg, care se curbează împrejurul pereților laterali ca un vizor high-tech, de grila radiatorului Black Panel cu o structură LED integrată prin care Vision Van comunică cu mediul încojurator și de farurile LED cu design progresiv.

Contururile ascuțite ale acestor elemente sunt în contrast cu suprafețele netede ale autovehiculului, angajându-se într-un dialog fascinant între pasiune/emoție și tehnologie/funcționalitate. Autovehiculul comunică cu mediul înconjurător cu ajutorul ecranelor LED din față și lateral. Când dronele decolează, când autovehiculul se oprește sau când conducătorul coboară, se declanșează semnalele de alarmă.

Fiind redus la un nivel maxim de funcționalitate, design-ul interior are un aspect extrem de futuristic. Designerii au ales un control drive-by-wire sub forma unui joystick în locul volanului, pedalelor și a consolei centrale, oferind astfel noi opțiuni de design. Rezultatul este un interior unic concentrat pe comunicarea dintre conducător și autovehicul. De asemenea, a fost posibilă mutarea scaunului conducătorului mai în față, pentru a lărgi suprafața utilă a podelei mașinii.

Panoul de instrumente sub formă de arc este acoperit cu o tapițerie premium și se extinde asupra întregului bord al mașinii. Toată suprafața arcului este folosită pentru a îi oferi conducătorului toate informațiile necesare pentru a-și desfășura munca. Atunci când Vision Van este în mod stand-by, arcul apare ca o suprafață albastră continuă cu inserții negre. Când vehiculul este în mișcare, arcul se iluminează și afișează kilometrajul, harta rutei și informații despre zbor, în cazul dronei.

VEZI ȘI: Mercedes-Benz Vans lansează inițiativa strategică adVANce

Autovehiculul comunică, de asemenea, cu conducătorul prin podeaua cabinei. Indicatorii LED se aprind pe podeaua de oțel, semnalând conducătorului dacă în apropiere se află pietoni sau bicicliști. Pe pereții laterali ai mașinii, se poate găsi distribuitorul de pachete și terminalul de informații al conducătorului, oferind date cu privire la procesul de livrare. Acest terminal este un mijloc de comunicare între sistemul funcțional autonom și conducător, care este capabil să se concentreze complet asupra sarcinii manuale de livrare. De asemenea, are funcția de unitate centrală de control pentru a conecta autovehiculul inteligent, sistemele automate și informația cu privire la livrările care trebuie efectuate.

În același timp, conceptul care se regăsește la interior facilitează sarcinile de muncă ale conducătorului. Excluderea volanului, a pedalelor și a consolei centrale permite șoferului libertate de mișcare și asigură o intrare și ieșire din autovehicul fără probleme. Sistemul de propulsie electric înlocuiește sistemul de alimentare clasic. Distribuitorul de pachete reduce timpul și efortul depuse de șofer în ceea ce privește căutarea coletelor în spațiul de încărcare. Astfel, șoferul poate să gestioneze pachetele într-o poziție ergonomică ideală.

Urmărește #infotrucker pe FacebookInstagramTwitterYouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button