Companii de transport

Vlantana testează primul camion alimentat cu CNG din Lituania

Considerat o alternativă pentru transportul rutier, Vlantana a început testele cu primul camion alimentat cu CNG din Lituania.

Scania în parteneriat cu lituanienii de la Vlantana și SG, companie care dezvoltă infrastructura de gaz natural din Lituania, a început testarea primului camion alimentat cu CNG din această țară.

Vlantana testează primul camion alimentat cu CNG din Lituania

“Camionul Scania alimentat cu CNG ne-a oferit oportunitatea de a deveni favoriți în cursa pentru un transport sustenabil” spune Vladas Stončius, manager executiv Vlantana.

Un avantaj pe care compania lituaniană l-a indentificat în viitor este acela de a putea efectua distribuție în zone cu restricții și oportunitatea de acces la feriboturi și parcări subterane.

Camionul Scania R410 cu motor de 13 litri alimentat cu gaz natural (CNG) este testat de Vlantana pe rutele sale locale și regionale.

Gazul natural devine o alternativă perfectă pentru toți operatorii de transport, nu doar din cauza aspectelor legate de mediu, ci și din cauza prețului competitiv. În prezent, alimentarea cu CNG în Lituania este cu mai mult de 40% mai ieftină decât în cazul motorinei.

VEZI ȘI: Camionagiu român găsit mort după mai multe zile într-o parcare de pe A4 din Germania

De asemenea, această țară are deja 9 stații de alimentare cu gaz natural (CNG) pentru camioane în toate marile orașe.

Testele cu CNG sunt văzute ca un precursor pentru utilizarea LNG-ului, în condițiile în care prima stație de alimentare cu gaz natural lichefiat se va deschide în Lituania anul viitor.

Cu un depozit plutitor de stocare a LNG-ului andocat la Klaipeda încă din 2014 și o unitate de regazificare, rețeaua de alimentare cu LNG din Lituania se așteaptă să crească.

Utilizarea vehiculelor comerciale alimentate cu gaz natural în Lituania a început în 2019, camionul Scania R410 testat de Vlatana fiind primul de acest fel.

Din aceeași categorie...

Back to top button