Voi știți cum să alegeți lichidul de răcire pentru mașină?

Un sondaj realizat de Cosan Lubricants a relevat faptul că şoferii din sud-estul Europei cunosc în general întrebuinţările lichidului de răcire din vehiculele lor, dar 10% dintre aceştia au precizat că nu ar şti cum să aleagă produsul potrivit pentru maşina lor. Conform specialistului în lubrifianţi şi produse chimice, Comma, alegerea lichidului de răcire potrivit pentru fiecare vehicul, a devenit din ce în ce mai dificilă, datorită schimbărilor tehnologice din construcţia motoarelor şi datorită creşterii exigenţei legislative cu privire la protecţia mediului.

În ultimii ani, tehnologia de construcţie a motoarelor s-a schimbat pentru o mai mare economie de combustibil şi pentru obţinerea unor emisii cât mai scăzute, fapt ce i-a determinat pe constructorii de autovehicule să dezvolte din ce în ce mai multe lichide dedicate nevoilor fiecărui tip de motor în parte. Solicitările tot mai mari ale acestor motoare moderne au făcut condiţiile de operare tot mai severe, sporind sarcinile sistemului de răcire, iar în acelaşi timp, prin folosirea unor tipuri de materiale din ce în ce mai diverse în procesul de fabricaţie, accentuează şi mai pronunţat ideea că, aşa zisele „lichide de răcire universale”, nu pot satisface în mod corespunzător cerinţele diverşilor fabricanţi de autovehicule – nu există o soluţie universală în alegerea lichidului de răcire.

Voi știți cum să alegeți lichidul de răcire pentru mașină?

În momentul actual, percepţia consumatorului obişnuit, de folosire a unui singur tip de lichid de răcire sau de înlocuire a acestuia doar pe baza culorii lui, poate duce cu uşurinţă la folosirea unui produs greşit ce are ca efect supraîncălzirea motorului, coroziunea, defecţiuni ale componentelor acestuia şi eventual anularea garanţiei oferite de producător. Reprezentând un aspect esenţial pentru motoarele moderne, este crucial să avem capacitatea de a oferi şoferului sau proprietarului de flotă un produs potrivit pentru fiecare autovehicul în parte. De aceea, este important pentru service-urile auto să stocheze produsele potrivite iar pentru tehnicieni, să educe şi să consilieze consumatorii cu privire la lichidul ce trebuie utilizat, ţinând cont de cerinţele şi de modul în care trebuie asigurată mentenanţa fiecărui motor în parte.

Follow #infotrucker