EconomicȘtiri

Volkswagen a achiziționat acțiuni în cadrul Navistar

Grupul Volkswagen a intrat oficial pe piața de camioane din Statele Unite achiziționând 16.6% din compania Navistar International Corporation.

După achiziția mărcilor de camioane MAN și Scania în Europa și dezvoltarea unor facilitățile de producție în America de Sud (Volkswagen și Caminhões Ônibus), grupul auto german a intrat oficial și pe piața nord-americană cu ajutorul subsidiarei sale Volkswagen Truck & Bus, entitate care controlează MAN, Scania și Volkswagen Vehicule Comerciale.

Pentru început, Volkswagen a cumpărat un pachet minoritar de acțiuni, însă pe viitor acesta ar putea să crească. Pentru moment însă, pachetul de 16.6% este suficient pentru a începe o colaborare în cercetare și materiale. În plus, compania germană va lansa un joint-venture cu SUA pentru furnizarea de componente, în special transmisii.

Astfel, Volkswagen intră în clubul producătorilor europeni de camioane, din care mai fac parte Volvo Group și Daimler AG, care dețin întreg capitalul sau doar o participație în cadrul unui producător american. Singura situație inversă o reprezintă cea dintre DAF și Paccar, unde compania americană controlează producătorul olandez.

În ambele cazuri, producătorii nu importă camioane europene, dar folosesc componente și tehnologiile acestora pentru a dezvolta modele adecvate pentru piața locală.

Prin această achiziție de acțiuni la Navistar, Volkswagen pune capăt pentru un moment speculațiilor făcute pe tema vânzării diviziei de vehicule comerciale pentru a face rost de banii necesari pentru #Dieselgate.

VEZI ȘI: Franța și Marea Britanie vor ridica la Calais ziduri împotriva imigranților

Într-o declarație oficială, grupul german a declarat că intenționează să devină, într-un deceniu una dintre cele mai importante grupuri din domeniul vehiculelor comerciale în ceea ce privește profitabilitatea și inovare.

Interesul Volkswagen în Navistar este unul mai vechi, la fel și cel al celor de la CNH Industrial, italienii care controlează Iveco.

Inca din 2012, cotidianul german Financial Times Deutschland a declarat că Volkswagen examinează posibilitatea intrării în Navistar International, la aceea dată fiind un interes crescut și din partea Iveco.

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button