ȘtiriUtilitare ușoare

Volkswagen a lansat ediția specială VW Multivan “70 Years of the Bulli”

În 2017, VW Bulli sau VW-Bus așa cum mai este cunoscut împlinește 70 de ani, motiv pentru care Volkswagen a pregătit o ediție specială VW Multivan “70 Years of the Bulli”.

În urmă cu 70 de ani, Bernardus Marinus „Ben” Pon – importatorul Volkswagen din Olanda ;i primul dealer din afara Germaniei – a vizitat fabrica din Wolfsburg și a dat peste un vehicul ciudat denumit de nemți plattenwagen. Acesta era un camion ușor bazat pe platforma de Beetle și utilizat de germani exclusiv pentru transportul componentelor în cadrul uzinei.

Volkswagen a lansat ediția specială VW Multivan “70 Years of the Bulli”

Olandezul nostru nu a stat mult pe gânduri și a făcut în caietul său o schiță a unui vehicul care nu exista la acel moment nicăieri în lume. Schița sa a devenit ulterior rampa de lansare pentru un vehicul care avea să se vândă în milioane de exemplare – VW Transporter.

Astfel, în cinstea acestei idei, Volkswagen a lansat în cadrul Salonului Auto de la Geneva din acest an, o ediție specială a lui VW Multivan denumită “70 Years of the Bulli”, care combină farmecul stilului clasic retro cu tehnologia și calitatea de astăzi.

Ediția specială creată de Volkswagen este la bază un VW Multivan Confortline la care au mai fost adăugate elemente de pe Multivan Highline și California, ca de exemplu, ornamente cromate și podeaua care imită lemnul. Și, pentru a-i da un aer special, VW Multivan “70 Years of the Bulli” a fost vopsit în două tonuri de culori, Candy White și Metallic Kurkuma Yellow, exact ca primul VW Bulli.

VEZI ȘI: Creștere de 8.2% a înmatriculărilor de vehiculelor comerciale noi în ianuarie 2017

Printre caracteristicile specifice acestui model amintim de logo Bulli și autocolantele aniversare pe geamul din spate subliniază relația cu modelul devenit un cult, mai ales printre adepții stilului de viață hippie. Ediția specială ”70 Years of the Bulli” vine cu ornamente și elemente cromate, inclusiv capacele oglinzilor. În plus, pasagerii sunt protejați de privirile indiscrete ale celor din exterior prin intermediul geamurilor fumurii.

Ediția specială vine în standard cu jante Davenport de 17 inch, însă opțional modelul poate fi echipat cu jante Disc de 18 inch cu aspect clasic.

La interior, VW Multivan ”70 Years of the Bulli” este sofisticat. Iluminatul inteligent de lux pune în valoare foarte bine husele scaunelor „Visitamo”, care, la rândul lor, sunt coordonate stilistic cu aspectul rafinat al podelei Dark Wood.

Volkswagen a lansat ediția specială VW Multivan “70 Years of the Bulli”

Evident că de pe această ediție specială n-aveau cum să lipsească volan îmbrăcat în piele, display-ul multifuncțional și panou de bord finisat în Black Glossy, disponibil în mod normal doar pe versiunea Highline. De asemenea, modelul este echipat cu ParkPilot.

Ediția specială aniversară va putea fi comandată începând cu luna mai a acestui an.

Volkswagen nu a comunicat prețul lui VW Multivan ”70 Years of the Bulli”.

Urmărește #infotrucker pe FacebookInstagramTwitterYouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button