ȘtiriUtilitare ușoare

Volkswagen Amarok primește un nou motor V6 turbodiesel

Noul Volkswagen Amarok vine cu un nou propulsor V6 ce-i îmbunătățește performanțele și abilitățile atât în on-road cât și în off-road.

Robust și de încredere: noul și agilul motor diesel V6 cu care este echipat  Amarok întrunește cererile clienților de a beneficia de un cuplu mare la turații scăzute ale motorului. Puternicul motor de 6 cilindri dispuși în V produce un cuplu maxim de 550 Nm la doar 1.500 rpm, acesta fiind cu 130 Nm mai mare decât la modelul anterior.

Motorul este conceput să fie robust și fiabil. Motorizarea 3.0 l TDI (2.967 cmc) va fi disponibilă în 3 variante de putere: 163 CP, 204 CP și 224 CP. Toate motoarele garantează respectarea standardelor Euro 6.

Volkswagen Amarok primește un nou motor V6 turbodiesel

Atât în cazul cutiei manuale, cât și a celei automate cu 8 trepte, raportul de transmisie lung reduce turațiile și consumul de combustibil, asigurând astfel un nivel scăzut al zgomotului și al emisiilor de dioxid de carbon. Consumul de combustibil (conform NEDC) al noului Amarok cu motor de 165 kW și prevăzut cu o cutie automată cu 8 trepte, va ajunge la aproximativ 7.6 litri/100 km (diesel, regim combinat), iar emisiile dioxid de carbon  se încadrează la doar 199 grame/km.

Două tipuri de tracțiuni diferite vor fi oferite în conformitate cu variantele de motorizare de mai sus: o varianta tradițională cu tracțiune spate și o versiune 4Motion. Versiunea 4Motion va fi disponibilă fie cu tracțiune spate și axa față cuplabilă în combinație cu o cutie de viteze manuală, fie cu un sistem permanent de tracțiune integrală și un diferențial Torsen asociat cutiei de viteze automată cu 8 trepte.

VEZI ȘI: #Dieselgate: Volkswagen a început rechemarea vehiculelor cu probleme

O altă noutate o reprezintă sistemul de direcție Servotronic ce va fi disponibil pentru toate variantele noului Amarok. Noile discuri de frână de 17 inch pe puntea față la motorizarea de 165 kW și discurile de 16 inch în partea din spate asigură puternicului pick-up o oprire rapidă și în condiții de siguranță.

Sistemul de frânare Automatic Post-Collision Braking System, câștigator a mai multor premii, va fi inclus în dotarea standard.

Imaginea puternică a noului Amarok este data de formele exterioare atletice și de noul design al planșei bord care, împreună cu noile scaune ergonomice, conferă mașinii un aspect sofisticat. Cu o lungime de 5,25 m și o lățime de 2.23 m (oglinzi incluse), Amarok oferă tot ceea ce s-ar aștepta de la un pick-up premium.

În cazul anumitor configurații, roțile de la noul Amarok sunt acum mai mari, ceea ce îi conferă un aspect mai puternic și sportiv.

Amarok Aventura dispune de jante din aliaj de 20 inch și asistare la parcare Park Distance Control, care utilizează o cameră de luat vederi. Imaginea modelului Aventura se desăvârșește prin farurile bi-xenon, lumini de zi  și praguri laterale iluminate cu LED-uri.

Începând cu sfârșitul lunii septembrie 2016, noul Amarok echipat cu motorul de 224 CP va fi disponibil pentru explorarea experiențelor on și off-road în toată Europa.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button