Editorial

Volkswagen neagă zvonurile cu privire la vânzarea MAN și Scania

Într-un interviu acordat ziarului german Süddeutsche Zeitung, Andreas Renschler, șeful diviziei de vehicule comerciale a grupului Volkswagen, a declarat că procesul de integrare a celor trei mărci în cadrul Truck & Bus GmbH va continua, în ciuda consecințelor scandalului Dieselgate.

Furtuna, inclusiv financiară, care afectează grupul Volkswagen, din cauza scandalului Dieselgate nu afectează fuziunea dintre Volkswagen Vehicule Comerciale, Scania și MAN Trucks sub umbrela megadiviziei Truck & Bus GmbH. Astfel, Andreas Renschler, contrazice zvonurile apărute în ultimele săptămâni conform cărora Volkswagen caută cumpărător pentru celor două mărci de camioane (Scania și MAN) pentru a face rost de bani. Pe scurt, nu s-a luat în calcul niciun transfer al celor două „bijuterii” aflate în portofoliu, cel puțin pentru moment.

În schimb, Andreas Renschler a anunțat în cadrul interviului acordat ziarului Süddeutsche Zeitung că este posibilă o restructurare a circa 1.800 de locuri de muncă în cadrul MAN Trucks, 1.400 fiind dintr-o divizie administrativă. De asemenea, și Scania va trece printr-o perioadă de restructurare.

Volkswagen neagă zvonurile cu privire la vânzarea MAN și Scania

Totuși, cea mai mare provocare este aceea de integrare a celor două super mărci de camione care au filozofii de business total diferite dar care vor trebui să împartă componentele de bază, precum axe, transmisii și motoare.

VEZI ȘI: MAN TGE este prima comercială ușoară a „Leului” bavarez

O posibilă specializare?
Din interviu reiese și faptul că este posibilă o specializare a celor două mărci. Andreas Renschler a explicat că MAN Trucks are rădăcini adânci în construcții și aplicații speciale, în timp ce Scania este puternică pe segmentul de transport pe distanțe lungi.

În ceea ce privește MAN Trucks, Andreas Renschler a subliniat faptul că va fi introdus modelul MAN TGE, primul vehicul comercial ușoar al „Leului” munchenez dezvoltat pe platforma modelului Crafter în colaborare cu Volkwagen Vehicule Comerciale precum și un camion de clasă medie hibrid, cel mai probabil TGL.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button