Volkswagen și Ford vor dezvolta împreună mai multe vehicule comerciale ușoare

Volkswagen și Ford vor dezvolta împreună mai multe vehicule comerciale ușoare
Volkswagen și Ford au semnat parteneriatul pentru dezvoltarea unor vehicule comerciale ușoare comune, bazate pe platforma Modular Electric Toolkit (MEB).

În 2019, Volkswagen și Ford au anunțat că pregătesc un parteneriat care să deschidă noi oportunități pentru cele două companii.

Volkswagen și Ford vor dezvolta împreună mai multe vehicule comerciale ușoare

Acum, Volkswagen și Ford au semnat acordul care oficialilează parteneriatul pentru dezvolatarea unor proiecte comune. După cum deja știți, cele două companii vor pregăti atât modele electrice, cât și vehicule utilitare.

Unul dintre primele proiecte dezvoltate în comun va fi noua generație Volkswagen Amarok. Pick-up-ul va fi dezvoltat pornind de la platforma viitorului Ford Ranger, iar ambele modele vor fi lansate în 2022. Mai mult decât atât, oficialii Volkswagen au adăugat că dacă nu ar fi existat acest parteneriat cu Ford, Amarok nu ar fi primit o nouă generație.

Alături de viitorul pick-up, cele două companii vor veni cu un vehicul comercial pentru livrări urbane, iar cel mai probabil, acesta va fi unul electric gândit pentru servicii de tip last-mile.

De asemenea, oficialii celor două companii spun că împreună vor costrui aproximativ 8 milioane de vehicule comerciale.

În același timp, platforma Modular Electric Toolkit (MEB) dezvolatată de Volkswagen va fi utilizată și pe un viitor model electric Ford. În prezent, primul model Volkswagen dezvoltat pe platforma MEB este ID.3, un electric de clasă compactă.

Un alt punct pe care cele două companii îl vor pregăti la comun va fi cel al tehnologiilor autome prin intermediul start-up-ului Argo AI.

„Această alianță vine într-un moment extraordinar în condițiile în care vehiculele pe care le știm devin conectate și inteligente. Acest lucru creează o oportunitate uriașă de a inova și de a rezolva multe dintre provocările din domeniul transportului. În același timp vor apărea beneficii noi pentru clienți”, a declarat Jim Hackett, CEO-ul Ford.

VEZI ȘI: Pachetul de Mobilitate a ajuns în fața votului final, programat pentru 9 iulie 2020

„Colaborarea cu Ford este un bloc cheie al strategiei noastre GRIP 2025+ și face parte din transformarea actuală a vehiculelor comerciale Volkswagen. Această cooperare pe termen lung cu Ford ne va consolida poziția foarte bună în domeniul vehiculelor comerciale ușoare, în special pe piețele noastre europene de bază, și este o dovadă că ne implementăm cu succes planul pas cu pas”, a declarat Thomas Sedran, președintele consiliului de administrație în cadrul Volkswagen Vehicule Comerciale.

Follow #infotrucker