Volkswagen și Ford vor dezvolta platforme comune pentru utilitare ușoare

Volkswagen și Ford vor dezvolta platforme comune pentru utilitare ușoare
Volkswagen și Ford au anunțat în cadrul Salonului Auto de la Detroit detaliile parteneriatului tehnic despre care s-a tot vorbit în ultima perioadă.

Cei doi constructori propun un parteneriat care are în vedere gama de utilitare, iar pentru început, Volkswagen și Ford a împărțit segmentele.

Volkswagen și Ford vor dezvolta platforme comune pentru utilitare ușoare

Astfel, în cadrul alianței, Ford va dezvolta și produce pick-upurile de segment mediu pentru ambele companii. Conform primelor informații, modelele pregătite de constructorul american vor ajunge pe piața cel mai devreme în 2022.

VEZI ȘI: Un Airbus A320 transportat rutier cu un remorcher Actros 4163 SLT

În prezent, în acest segment, Ford activează cu Ranger, iar Volkswagen cu Amarok. Altfel spus, din 2020, cele două modele vor împărți platforma tehnică.

În plus, cei doi producători vin și cu detalii cu privire la o viitoare colaborare în sectorul utilitarelor ușore. Ford intenționează să dezvolte și să producă furgonete comerciale de mari dimensiuni pentru europeni, în timp ce constructorul german își dorește să dezvolte și vândă o utilitară de oraș.

Ford are deja în gamă utilitara Transit, în timp ce în segmentul mic, Volkswagen activează cu Caddy. În același timp, cele două companii spun că au semnat un acord pentru a analiza posibilitatea de a colabora pe viitor și în dezvoltarea mașinilor electrice.

Follow #infotrucker