Volkswagen, Toyota, Kia și Volvo au reluat producția parțial în Europa

Volkswagen, Toyota, Kia și Volvo au reluat producția parțial în Europa
Volkswagen, Toyota, Kia și Volvo au reluat deja parțial producția în fabricile din Europa, urmând ca până la final de aprilie să-și reia activitatea și Daimler, Audi și Skoda.

După mai bine de o lună în care au oprit producția, mai mulți producători auto au anunțat că au reluat parțial activitatea de producție sau urmează s-o reia până la final de aprilie, în fabricile din Europa.

Volkswagen, Toyota, Kia și Volvo au reluat producția parțial în Europa

Kia este primul producător auto care a reluat producția, încă de săptămânat trecută, la uzina sa din Cehia. A urmat Volkswagen care a declarat că începând cu 20 aprilie vor redeschide uzinele de la Zwichau și din Bratislava. Ulterior, începând cu 27 aprilie vor fi reluate și activitățile în restul fabricilor din Germania, Spania, Portugalia, Rusia și SUA.

Mai mult decât atât, oficialii constructorului german au confirmat că fabricile din Mexic, Brazilia, Aregntina și Africa de Sud vor rămâne închise până în luna mai.

Volvo este un alt producător european care a redeschis uzinele sale. Revenirea a avut loc săptămâna trecută, la fabrica de motoare, iar începând cu 21 aprilie a fost reluată și producția pe liniile de asamblare din Suedia.

Și Toyota a reluat producția la fabricile sale din Franța și Polonia, în timp ce pentru celelalte fabrici din Europa, America și Asia, constructorul nipon a decis menținerea suspendării activităților până la o dată ulterioară.

VEZI ȘI: Din 27 aprilie, MAN va relua producția de camioane și autobuze în Germania

Și grupul Daimler a anunțat că începând cu această săptămână va fi reluată activitata în trei fabrici, respectiv Hamburg, Berlin și Untertuerkheim. În același timp, oficialii germani au anunțat că și uzinele din Sindelfingen și Bremen se pregătesc de producție la parametri normali.

Audi este un alt constructor care a anunțat că până la finalul lunii curente va fi reluată activitatea la uzinele din Germania. În prezent, nemții deja au deschis porțile la fabrica de motoare din Gyor, Ungaria.

Între timp, Skoda anunță că producția în Mlada Boleslav va fi reluată în 27 aprilie, urmând ca odată cu slăbirea regulilor să fie pornite activitățile și în restul fabricilor.

Indiferent de producătorul auto pe care l-am amintit mai sus, toți au anunțat măsuri excepționale pentru siguranța angajaților și s-au adoptat condiții unice pentru liniile de asamblare.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.