Volkswagen – un nou parteneriat cu Wilderness Foundation

Volkswagen a încheiat un nou parteneriat cu Wilderness Foundation în vederea protejării rinocerilor și a donat șase noi modele Amarok cabină dublă. Cu donația în valoare de 2 milioane rand (echivalentul a peste 140.000 Euro), Volkswagen Autovehicule Comerciale Africa de Sud aduce o contribuție la proiectul „Forever Wild Rhino Protection Initiative”, inițiativă demarată de Wilderness Foundation în vederea protejării rinocerilor.

Parteneriatul dintre Volkswagen Autovehicule Comerciale și Wilderness Foundation a început în iunie 2011 cu predarea a șase autovehicule Amarok, care servesc pentru intervenția în vederea protejării active a rinocerilor și pentru lupta împotriva braconajului din rezervațiile provinciei sudafricane Mpumalanga, Nordvest, Capul de Est și KwaZulu-Natal. Prin acest parteneriat, Volkswagen Autovehicule Comerciale sprijină autoritățile și organizațiile de protejare a mediului Sanparks, North West Parks & Tourism Board, Eastern Cape Parks & Tourism Agency, KZN Wildlife, cât și Eastern Cape Private Game Reserves Association (INDALO).

 Volkswagen - un nou parteneriat cu Wilderness Foundation

David Powels, Manager al Volkswagen Group South Africa a comentat referitor la aceasta: „Prin prelungirea parteneriatului nostru susţinem Wilderness Foundation în lupta împotriva braconajului care amenință rinocerii din țara noastră. Inițiativa Forever Wild se potrivește perfect cu filozofia Volkswagen „Think Blue,” care se implică printre altele și în protejarea durabilă a mediului și a speciilor pe cale de dispariție, cum ar fi rinocerii.”

De la începutul anului 2014 au fost omorâți peste 550 rinoceri în Africa de Sud. Inițiativa Forever Wild și-a atribuit sarcina de a proteja și de a mentine rinocerii liberi în rezervațiile naturale de stat sau private. Aceasta sprijină autoritățile de mediu și rezervațiile private pentru a proteja rinocerii ca parte a ecosistemului natural. Campania este de asemenea orientată spre atragerea atenției politicienilor și persoanelor cu putere de decizie asupra acestei probleme și pentru a apela la ei, să facă presiuni la nivel național și internațional pentru a preveni comerțul ilegal cu coarne de rinocer și alte produse provenite de la animale sălbatice.

„Noi suntem foarte recunoscători pentru sprijinul oferit de Volkswagen și utilizăm autovehiculele Amarok în rezervații la nivel național. Automobilele aduc o contribuție decisivă în lupta noastră împotriva braconajului care amenință rinocerii și a altor infracțiuni împotriva animalelor sălbatice”, a explicat Matthew Norval, director al programului de protecție din cadrul Wilderness Protection.

Follow #infotrucker