Volkswagen Vehicule Comerciale va relua treptat producția în uzine, începând cu 27 aprilie

Volkswagen Autovehicule Comerciale va relua treptat producția, începând cu 27 aprilie
După o pauză de cinci săptămâni, Volkswagen Autovehicule Comerciale a anunțat că va relua treptat producția, începând cu 27 aprilie, la uzina din Hanovra și la fabricile din Poznan și Wrzesnia din Polonia.

Decizia de a redeschide uzinele vine ca urmare a relaxării unor reguli din statele europene, dar și pentru că anumite fabrici de componente își vor relua activitatea.

Volkswagen Vehicule Comerciale va relua treptat producția în uzine, începând cu 27 aprilie

„Suntem încântați că în scurt timp vom putea relua producția și că vom opera din nou. În acest proces, protecția angajaților a fost o prioritate. Am dezvoltat un pachet generos de măsuri pentru protejarea acestora. În anumite uzine mai mici, aceste reguli au fost deja introduse și funcționează”, a declarat Josef Baumert, membru al comitetului executiv în cadrul departamentului de Producție și Logistică.

Reprezentanții sindicatului au mai spus că acestă decizie este un semn bun, atât pentru economie, cât și pentru public.

În ultimele săptămâni, Grupul Volkswagen a lucrat la un plan în 100 de pași pentru ca producția să poată fi reluată, iar angajații să fie protejați. Măsuri importante vor fi luate și în afara clădirilor fabricii, acolo unde angajații iau contact cu furnizorii sau cu alți colegi.

VEZI ȘI: Din 27 aprilie, MAN va relua producția de camioane și autobuze în Germania

Nemții au pregătit un program prin care angajații să poată respecta distanța minimă de 1.5 metri, iar în cazul în care postul de lucru nu o permite, fiecare angajat va purta mască sau zona va fi împărțită cu ajutorul unor elemente din plastic transparent. Vor exista reguli noi cu privire la igienă, iar angajații vor fi încurajați să păstreze distanțarea socială.

Follow #infotrucker