Sustenabilitate

Volta Trucks a început dezvoltarea versiunilor Volta Zero de 7,5 și 12 tone

Volta Trucks a confirmat că a început dezvoltarea versiunilor de 7,5 și 12 tone ale camionului electric Volta Zero, fiind selectat deja un singur concept de design.

Modelele Zero de 7,5 și 12 tone au fost desenate de partenerul Volta Trucks, Astheimer Design. Noile modele vor avea o legătură vizuală strânsă cu versiunea inițială de 16 tone, al cărui design final a fost prezentat recent.

Volta Trucks a început dezvoltarea versiunilor Volta Zero de 7,5 și 12 tone

Noile modele vor prelua cabina inovatoare, cu scaunul șoferului montat central și vizibilitate de top. Ele vor fi dezvoltate în același ritm rapid ca modelul de 16 tone.

Conform planificării, o flotă pilot de vehicule va fi folosită în teste cu clienți selectați în 2023, iar producția de serie va începe în 2024.

VEZI ȘI: Daimler, TRATON și Volvo vor administra o rețea de stații de încărcare pentru camioane electrice

Modelele de 7,5 și 12 tone vor completa linia de produse Zero. Volta estimează că producția va ajunge la 14.000 de unități în 2024 și 27.000 de unități până în 2025.

”Camionul electric de 16 tone este primul nostru model și punctul central al mărcii. Clienții noștri ne-au spus că apreciază siguranța operațiunilor electrice ale acestui model, dar au nevoie de versiuni mai mici, de 7,5 și 12 tone”, a declarat Ian Collins, Chief Product Officer al Volta Trucks.

Din aceeași categorie...

Back to top button