Sustenabilitate

Volta Trucks a prezentat primul șasiu funcțional Volta Zero

Volta Trucks a prezentat primul șasiu funcțional al unui prototip de camion electric de 16 tone Volta Zero, proiectat special pentru logistică urbană.

Această bornă simbolică majoră a fost obținută într-un ritm industrial accelerat, în doar 18 luni. Primul șasiu funcțional al prototipului Volta Zero a fost proiectat și construit folosind specificațiile propuse pentru producția de serie pentru componentele șasiului și sistemului de propulsie.

Volta Trucks a prezentat primul șasiu funcțional Volta Zero

Printre componentele folosite se numără bateriile de voltaj înalt furnizată de Proterra. Propulsia este asigurată de sistemul compact eAxle de la Meritor, care integrează puntea spate, motorul electric și transmisia într-o singură unitate. Volta Zero va fi primul vehicul comercial din Europa care va folosi sistemul inovator eAxle.

Modelul Volta Zero a fost lansat în septembrie 2020, având un design bazat pe siguranță și sustenabilitate. Noul șasiu al prototipului folosește în premieră componentele dorite pentru producția de serie și va putea circula la viteze normale.

VEZI ȘI: Volta Trucks anunță extinderea gamei de camioane electrice

Prototipul va începe un program extins de testare pe circuit, iar spre finalul anului vor fi livrate primele camioane pentru teste în operațiuni reale. Producția de serie la specificațiile cerute de clienți este programată să înceapă la finalul anului 2022.

”Prototipul ne va ajuta să obținem date relevante despre performanțele vehiculului în mediu real. Cunoștințele acumulate vor fi folosite pentru vehiculele din flota pilot, care va familiariza clienții noștri cu electrificarea operațiunilor. Iar peste alte 18 luni vom începe producția de serie a modelului Volta Zero”, a declarat Essa Al-Saleh, CEO al Volta Trucks.

Din aceeași categorie...

Back to top button