Camioane

Volta Trucks anunță extinderea gamei de camioane electrice

Producătorul va lansa trei noi modele cu emisii zero, între 7,5 și 19 tone.

Producătorul de camioane electrice Volta Trucks a anunțat extinderea gamei sale de produse: pe lângă modelul Volta Zero de 16 tone, prezentat inițial, până în 2025 vor exista și variante de 7,5, 12 și 19 tone.

Volta Trucks a anunțat strategia sa pentru tranziția către mobilitatea mobilitatea electrică, într-un moment în care tot mai multe orașe implementează zone cu emisii zero. De exemplu, vehiculele comerciale diesel vor fi interzise din 2024 în Paris și toate orașele franceze cu peste 150.000 de locuitori.

Volta Trucks anunță extinderea gamei de camioane electrice

Studiile efectuate de Volta Trucks sugerează o piață adresabilă de camioane electrice în segmentele 7,5-19 tone care va depăși 100 de miliarde de dolari până la sfârșitul anului 2025.

Construind pe succesul modelului Volta Zero, primul camion de 16 tone construit special pentru propulsie electrică, Volta Trucks plănuiește extinderea portofoliului cu trei variante suplimentare: 7,5 tone, 12 tone și 19 tone.

Volta Zero va fi primul model livrat. O flotă pentru teste pilot va fi construită până la finalul acestui an, iar producția de serie este planificată să înceapă peste alte 12 luni. Modelul se află în faza de dezvoltare, iar în curând va începe testarea primelor prototipuri.

VEZI ȘI: 1.000 de camioane electrice Volta Zero pentru grupul Petit Forestier

Producția modelului de 16 tone va fi urmată în 2023 de cea a camioanelor Volta de 12 și 19 tone. Tot în 2023 vor începe testele cu o flotă de camioane electrice de 7,5 tone. Producția de serie a celui mai mic model Volta va începe la finalul lui 2024.

Volta Trucks anunță extinderea gamei de camioane electrice

Noile variante vor adopta aceeași cabină panoramică cu intrare joasă și scaunul șoferului montat central. Ea oferă o vizibilitate la 220 de grade, care maximizează contactul vizual dintre șofer și utilizatorii vulnerabili ai drumurilor.

Volta Trucks estimează că va produce peste 27.000 de camioane electrice pentru piața europeană pe an, începând din 2025. Apoi, compania se va extinde și către America de Nord și Asia.

Din aceeași categorie...

Back to top button