ȘtiriTop News

Volta Trucks va prezenta camionul electric Volta Zero și în Germania

Primele unități Volta Zero urmează să fie livrate clienților la sfârșitul lui 2021.

La scurt timp după anunțul de prezentare a modelului electric Volta Zero pe piața din Italia, Volta Trucks a confirmat că va duce camionul și în Germania.

Astfel, prezentările de la München și Frankfurt, care vor precede celor din Franța, Spania și Italia, vor încheia prima etapă a turneului Volta Trucks de promovare a camionului electric Volta Zero clienților din Europa continentală.

Volta Trucks va prezenta camionul electric Volta Zero și în Germania

La München, Volta Trucks va prezenta camionul Volta Zero cu ajutorul Petit Forestier, iar la Frankfurt cu ajutorul DB Schenker.

După finalizarea turneului de promovare, Volta Zero își va face debutul public global la evenimentul live de inovație și tehnologie în logistică, ITT Hub, organizat la Centrul Internațional de Expoziții Farnborough din Marea Britanie, în perioada 30 iunie – 1 iulie.

Volta Zero este primul vehicul comercial complet electric de 16 tone, din lume, construit special pentru transportul mărfurilor în interiorul orașelor. Camionul are o autonomie electrică cuprinsă între 150 – 200 km și are potențialul de a reduce aproximativ 1,2 milioane de tone de CO2 până în 2025.

VEZI ȘI: Proiect de lege: Cotă parte minimă pentru vehicule nepoluante în achizițiile publice

Siguranța nu a fost nici ea neglijată, Volta Trucks având ambiția de a produce cele mai sigure camioane pentru mediul urban. Volta Zero a fost proiectat pentru a fi doar electric, ceea ce facilitează o schimbare în ceea ce privește siguranța vehiculului, șoferului și pietonilor.

Datorită eliminării motorului cu ardere internă, șoferului are o poziție centrală de conducere, cu o înălțime a scaunului mult coborâtă, în comparație cu un camion convențional. În combinație cu designul din sticlă al cabinei, șoferul are o vizibilitate largă de 220 de grade, ceea ce reduce unghiurile moarte periculoase.

Prototipul Volta Zero a fost lansat în septembrie 2020, iar primele unități urmează să fie livrate clienților la sfârșitul lui 2021.

Din aceeași categorie...

Back to top button