Camioane

Volta Zero a primit aprobarea de tip pentru Europa

Producătorul suedez de camioane electrice Volta Trucks a anunțat că a primit aprobarea de tip ECWVTA pentru modelul Volta Zero de 16 tone.

Certificarea European Community Whole Vehicle Type Approval (ECWVTA) îi permite companiei Volta Trucks să producă în serie și să comercializeze în Europa modelul electric Volta Zero. Procesul garantează că vehiculele îndeplinesc cele mai stricte și relevante standarde de mediu, siguranță și securitate.

Volta Zero a primit aprobarea de tip pentru Europa

Certificarea vine cu puțin timp înainte ca a doua generație a prototipurilor Production Verification să fie livrate clienților europeni, ca parte a flotei pentru teste pilot. Vehiculele vor fi închiriate clienților pentru perioade lungi de timp, permițând operatorilor de flote să înțeleagă complet cum să integreze camioanele electrice în operațiunile lor.

Modelul Volta Zero, care revoluționează designul camioanelor cu cabina sa panoramică și scaunul șoferului montat central, a primit aprobarea de tip pentru Europa în Luxemburg. Vehiculul a fost supus mai multor teste pentru sisteme și componente individuale, precum frânarea, direcția, luminile și vizibilitatea, alături de sistemele de siguranță.

VEZI ȘI: Test cu camionul electric Renault Trucks E-Tech D 16T: Esențial

Producția de serie a modelelor Volta Zero va începe în trimestrul al doilea al acestui an, la fabrica din Steyr (Austria). Conform producătorului, fabrica este pregătită să susțină cererea puternică pentru acest model de tonaj mediu, dedicat operațiunilor de livrări urbane.

”Primirea aprobării de tip pentru Europa este o bornă uriașă pentru Volta Trucks și misiunea noastră de a face străzile orașelor mai sigure și mai sustenabile. Am dezvoltat de la zero un vehicul complet nou, care a trecut atât de repede de toate testele stricte necesare. Acum suntem pregătiți pentru începerea producției de serie și a livrărilor către clienți”, a declarat Essa Al-Saleh, Chief Executive Officer al Volta Trucks.

Din aceeași categorie...

Back to top button