Sustenabilitate

Camioanele electrice Volta Zero vor avea caroserie reciclabilă

Modelul de 16 tone pentru logistică urbană Volta Zero, primul camion din lume dezvoltat special pentru propulsie electrică, va avea o caroserie sustenabilă și reciclabilă.

Volta Trucks a desemnat CPC Group, cel mai mare producător european de materiale compozite, pentru a dezvolta și produce panouri exterioare reciclabile pentru modelul Volta Zero.

Camioanele electrice Volta Zero vor avea caroserie reciclabilă

Sustenabilitatea este în centrul preocupărilor Volta Trucks, care se extind dincolo de eliminarea emisiilor generate de funcționarea camionului. La lansarea din septembrie 2020, producătorul a promis că Volta Zero va fi primul vehicul comercial care va utiliza panouri exterioare din rășină biodegradabilă pe bază de in.

Panourile produse din fibre naturale de înaltă performanță sunt ușoare și aproape neutre din punct de vedere al emisiilor de CO2 pe întreaga durată de viață. Rigiditatea și greutatea este similară fibrei de carbon, dar emisiile de CO2 necesare producerii sunt mai mici cu 75%.

VEZI ȘI: Continental și Siemens vor produce pantografe pentru camioane

CPC Group are o experiență de peste 10 ani în materiale compozite, devenind cel mai mare producător din Europa. Cu peste 1.000 de angajați și investiții de peste 300 de milioane de euro, CPC dorește să transforme producția de materiale compozite pentru vehicule din una de nișă în una de volum.

Volta Trucks va lucra cu CPC Group pentru a dezvolta și industrializa noile materiale compozite reciclabile la volume semnificative. Producția de serie a vehiculelor la specificațiile dorite de clienți va începe la sfârșitul anului 2022. Producția va începe cu prima generație de panouri compozite, dar acestea vor evolua în timp.

Din aceeași categorie...

Back to top button