Ecofriendly

Volvo a achiziționat producătorul elvețian de camioane electrice Designwerk

Volvo Group a semnat un acord definitiv pentru achiziționarea a 60% din compania elvețiană Designwerk Technologies AG, care dezvoltă și comercializează produse și servicii de electromobilitate.

Prin investiția în Designwerk Technologies, Volvo își completează oferta existentă de camioane electrice cu produse și soluții de nișă, cu volume mici de producție.

Volvo a achiziționat producătorul elvețian de camioane electrice Designwerk

”Designwerk Technologies are o competență puternică în electromobilitate, concentrată pe dezvoltarea, construirea de prototipuri și producția de nișă pentru întregul spectru industrial de electromobilitate, completând capabilitățile existente ale grupului nostru. Investiția va susține Grupul Volvo în tranziția către soluții fără emisii pentru toate segmentele de transport”, a declarat Lars Stenqvist, Volvo Group Chief Technology Officer.

Designwerk Technologies oferă camioane electrice personalizate sub brandul Futuricum, încărcătoare mobile rapide și sisteme de baterii de voltaj înalt.

VEZI ȘI: Holcim operează trei autobetoniere electrice Futuricum Concrete 40E

”Abia așteptăm să susținem, cu performanța și agilitatea noastră, transformarea către electromobilitate în cadrul Grupului Volvo. Prin adăugarea economiilor de scară și competențelor Volvo în produsele noastre de nișă, ambele companii vor putea accelera implementarea vehiculelor electrice și a infrastructurii necesare, pentru a crește ponderea călătoriilor cu zero emisii”, a spus și Adrian Melliger, CEO al Designwerk Technologies.

După achiziție, Designwerk Technologies va continua să opereze ca o companie de sine stătătoare. Completarea tranzacției este așteptată în săptămânile viitoare. Volvo a anunțat că tranzacția nu are un impact semnificativ în balanța financiară a Grupului.

Din aceeași categorie...

Back to top button