Camioane

Volvo a început producția de serie a noilor FH, FH16, FM și FMX

Volvo Trucks a anunțat că a început producția de serie a noilor FH, FH16, FM și FMX, la fabricile sale din Suedia, Belgia și Rusia.

Producția de serie a noilor camioane Volvo trebuia să înceapă în septembrie 2020, dar ea a fost amânată cu 6 luni din cauza pandemiei de coronavirus și a numărului mare de comenzi pentru modelele din precedenta generație. Recent, producția a fost afectată și de criza de semiconductori.

Volvo a început producția de serie a noilor FH, FH16, FM și FMX

”Suntem încântați că noile noastre camioane vor ajunge în curând la primii clienți. Toate cele patru modele au fost dezvoltate cu o concentrare puternică pe îmbunătățirea mediului de lucru al șoferului, siguranței și productivității”, a declarat Roger Alm, președintele Volvo Trucks.

Modelele Volvo FM și FMX au acum o cabină complet nouă, cu stâlpii din față drepți. Astfel, cabina este mai spațioasă cu un metru cub și mai luminoasă. De asemenea, vizibilitatea a fost îmbunătățită datorită noilor oglinzi și prin adăugarea unei camere video pentru colțul de pe partea pasagerului.

Modelele Volvo FH și FH16 vin cu o interfață îmbunătățită, cu panou de instrumente digital și un ecran multimedia mutat mai înspre șofer. De asemenea, siguranța crește datorită unor funcții noi, precum farurile cu faza lungă adaptivă.

VEZI ȘI: Transmisia I-Shift de la Volvo Trucks a împlinit 20 de ani

Lansate în Europa la finalul lunii februarie 2020, noile modele Volvo au putut fi comandate începând cu luna septembrie. Noua generație s-a bucurat de un interes puternic, cu peste 12.000 de camioane comandate doar anul trecut.

Prima fabrică Volvo care va asambla noile modele este cea din Tuve (Suedia). În curând, producția va debuta și la fabricile din Gent (Belgia) și Kaluga (Rusia).

Noile modele FH, FM și FMX sunt de asemenea compatibile cu sistemele de propulsie electrificate, a căror producție de serie va începe în 2022.

Din aceeași categorie...

Back to top button