GreenZone

Volvo a livrat către DHL Parcel UK 6 camioane electrice și 30 autotractoare LNG

DHL Parcel UK a primit recent 6 camioane electrice Volvo de 16 tone și 30 de autotractoare Volvo alimentate cu LNG.

Camioanele electrice vor fi folosite în Londra din ianuarie 2023, iar camioanele LNG vor intra în operare mai târziu în an. Achizițiile fac parte dintr-un program de investiții de 74 de milioane de euro, în linie cu strategia de sustenabilitate a Grupului Deutsche Post DHL.

Volvo a livrat către DHL Parcel UK 6 camioane electrice și 30 autotractoare LNG

Modelele rigide Volvo FL Electric de 16 tone dispun de o baterie de 200 kWh, care oferă o autonomie de până la 200 km. Camioanele vor face curse în centrul Londrei cu maxim 12 paleți, ce vor cântări până la 6 tone. Bateriile vor fi încărcate peste noapte în locații strategice ale DHL Parcel.

Camioanele fără emisii locale au primit un calificativ de 3 stele în standardul Direct Vision care se aplică în Londra, proiectat pentru siguranța tuturor utilizatorilor drumurilor.

VEZI ȘI: Test cu camionul electric Renault Trucks E-Tech D 16T: Esențial

După instruirea șoferilor pentru realimentări sigure, cele 30 de autotractoare Volvo FM LNG vor fi folosite de filiala DHL Parcel UK din Coventry. Cu o autonomie de până la 640 km cu un plin, ele vor fi folosite pe rute din întreaga Mare Britanie. Când vor fi alimentate cu Bio-LNG, camioanele vor avea emisii de CO2 cu 85% mai mici decât ale modelelor convenționale diesel de aceeași putere (460 CP).

”Obiectivul nostru este de a fi în avanpostul schimbărilor din transportul britanic. Folosirea vehiculelor electrice grele în livrările finale reprezintă un pas major în viziunea noastră de emisii zero în logistică”, a declarat Peter Fuller, CEO al DHL Parcel UK.

Din aceeași categorie...

Back to top button