Camioane

Volvo actualizează camioanele electrice pentru aplicații urbane

Volvo a modernizat camioanele electrice FL și FE pentru aplicații urbane, care au acum autonomie de până la 450 km, timpi de încărcare reduși la jumătate și noi sisteme de siguranță.

Modelele Volvo FL și FE sunt ideale pentru majoritatea aplicațiilor din orașele aglomerate, precum distribuție, colectare de deșeuri sau construcții urbane. Versiunile lor electrice sunt prezente pe piață din 2019, iar acum au primit o actualizare majoră.

De exemplu, capacitatea de încărcare la curent alternativ aproape s-a dublat, ajungând la 43 kW, reducând la jumătate timpul de încărcare. Camioanele electrice Volvo pentru aplicații urbane au și noi pachete de baterii, care oferă până la 450 km autonomie cu o singură încărcare.

Și pentru că siguranța este prioritară la Volvo, mai ales pentru modele care împart de obicei un spațiu limitat cu autoturisme, biciclete, scutere și pietoni, modelele FL și FE au primit și noi sisteme de siguranță, care devin obligatorii din iulie 2024.

VEZI ȘI: Test cu Volvo FM și FH Electric: Amintiri din era diesel

FL și FE au acum și un design al părții frontale actualizat, faruri LED și sigle și logouri Volvo mai mari. În plus, toate versiunile de propulsie (electric, diesel sau cu gaz) au primit noi echipamente.

Camioanele electrice Volvo pentru aplicații urbane: Noutăți

  • oglinzile exterioare sunt mai subțiri pentru o vizibilitate directă mai bună
  • interiorul are noi lumini LED și un spațiu de stocare care se poate încuia
  • camioanele pot fi echipate cu sistem de camere cu vedere la 360˚ sau o cameră cu vedere laterală
  • cheia de pornire a primit noi funcții
  • priza de putere electrică are o nouă interfață, care permite suprastructuri fără motor electromecanic, simplificând carosarea și reducând greutatea
  • sisteme de asistență suplimentare pentru detectarea utilizatorilor vulnerabili ai drumurilor, evitarea coliziunilor din lateral sau detectarea stării de oboseală a șoferului.

Noile modele Volvo FL și FE pot fi comandate acum, livrările către clienți începând în prima jumătate a lui 2024.

Din aceeași categorie...

Back to top button