Volvo Buses a construit primul autobuz 100% electric și autonom din lume

Volvo Buses a construit primul autobuz 100% electric și autonom din lume
Suedezii de la Volvo Buses în cooperare cu Universitatea Tehnologică Nanyang din Singapore (NTU Singapore) au produs primul autobuz 100% electric și autonom din lume.

Autobuzul selectat pentru a primi sistemele autonome este un Volvo 7900 Electric de 12 metri cu 36 de locuri pe scaun, ce poate transporta silențios și fără emisii până la 85 de pasageri.

Volvo Buses a construit primul autobuz 100% electric și autonom din lume

Conform producătorului suedez, autobuzul are nevoie de 80% mai puțină energie decât autobuzul cu motor diesel cu dimensiuni echivalente.

Primul autobuz 100% electric și autonom a primit o mulțime de senzori și un sistem de navigație special care poate fi controlat cu ajutorul inteligenței artificiale.

Astfel, autobuzul vine cu un software Volvo Autonomous Research Platform, care este conectat la comenzile cheie, cum ar fi sistemul său de navigație, precum și la mai mulți senzori de lumină, proximitate (LIDARS), camere video stereo care captează imaginile în 3D și un sistem GPS care utilizează mai multe surse de date pentru a oferi o precizie de localizare de până la un centimetru.

Sistemul este, de asemenea, conectat la o „unitate de management inerțial”, care acționează atât ca giroscop, cât și ca accelerometru, măsurând mișcările laterale și unghiulare ale autobuzului. Acest lucru va îmbunătăți navigația atunci când trece peste teren neuniform și în jurul coturilor ascuțite, asigurând o călătorie lină.

Acesti senzori și sistemul GPS sunt gestionați de un sistem cuprinzător de inteligență artificială, dezvoltat de cercetătorii NTU.

VEZI ȘI: Criza de șoferi profesioniști din Marea Britanie crește cu 50 de oameni pe zi

Nu numai că acesta operează diferiți senzori și sistemul GPS al autobuzului, dar îi permite și navigarea autonomă prin trafic dens și condiții meteorologice tropicale.

Așa cum era normal, partea de inteligență artificială a fost dotată cu un sistem avansat de protecție pentru a-i ține la distanță pe hackeri.

„Autobuzul nostru electric cu tehnologie autonomă reprezintă un pas important spre viziunea noastră pentru un oraș mai curat, mai sigur și mai inteligent”, a declarat unul dintre oficialii Volvo.

O serie de teste s-au desfășurat în cadrul Centre of Excellence for Testing and Research of Autonomous vehicles (CETRAN), iar în scurt timp vor demara alte teste în cadrul campusului NTU.

După realizarea testelor complete din cadrul campusului NTU, planurile companiei sunt simple: extinderea rutei și către zonele din afara universității.

 

 

Follow #infotrucker