Bus

Volvo Buses confirmă acordul cu Sunsundegui pentru caroserii de autocare

După scrisoare de intenție din luna mai, Volvo Buses a semnat acum un acord cu Sunsundegui pentru a produce sub licență caroseriile pentru autocarele Volvo 9700 și Volvo 9900.

Acordul a fost semnat la sediul Sunsundegui din Navarre (Spania). Producția este așteptată să înceapă în 2024, iar primele autocare vor fi livrate pe piața europeană în 2025.

Volvo Buses confirmă acordul cu Sunsundegui pentru caroserii de autocare

În ultimele săptămâni, Volvo Buses și-a securizat parteneriate cu doi producători de top de caroserii, ca parte a noii sale strategii pentru piața europeană, de renunța la producția de autobuze complete și a se concentra pe construcția de șasiuri.

În luna septembrie, Volvo Buses a semnat un acord cu compania egipteană MCV pentru a produce caroseriile pentru autobuzele urbane și interurbane Volvo. Al doilea pas este acordul cu Sunsundegui pentru autocare.

VEZI ȘI: Test cu Volvo FM și FH Electric: Amintiri din era diesel

Atât Sunsundegui, cât și MCV, au livrat cu succes în trecut vehicule cu șasiuri Volvo. Acum parteneriatul dintre cei doi carosieri și Volvo Buses se consolidează, companiile urmând a împărtăși cunoștințe și competențe pentru a le oferi clienților europeni vehicule de cea mai înaltă calitate.

Ca parte a acordului cu Volvo Buses, Sunsundegui își va crește atât numărul de angajați, cât și capacitatea de producție a fabricii din Navarre. În noul model de business european, Volvo Buses va continua să fie singurul punct de contact pentru vânzări și servicii, atât pentru clienții existenți, cât și pentru cei viitori.

Din aceeași categorie...

Back to top button